С десетки спортни демонстрации организаторите на маратона във Варна ще

...
С десетки спортни демонстрации организаторите на маратона във Варна ще
Коментари Харесай

Спортни демонстрации ще съпътстват Варненския маратон в неделя

С десетки спортни демонстрации уредниците на маратона във Варна ще се опитат да привлекат вниманието на повече хора към здравословния метод на живот. Събитията са част от самодейността "Денят на предизвикването - България спортува 2018 ", като всеки искащ ще може да практикува даден спорт или друга двигателна интензивност.

Програмата планува осъществявания на локални клубове по тенис на маса, баскетбол, бойни изкуства, национални танци, аеробика, зумба и други

Стартът на маратона е в неделя в 9.30 ч. пред постройката на операта на площад "Независимост ", като трасето ще премине около морския бряг. За първа година маратонът ще включва и полумаратон. Освен това участниците ще могат да се включат в бягания на 10.5 км и 2 км градски крос.

Организаторите регистрираха огромен интерес към надпреварата, в което ще се включат към 20 елитни състезатели. Сред тях са спечелилите от маратона в Стара Загора - италианецът от марокански генезис Ахмет Насеф и кенийката Рут Матебо.

Двамата са основни кандидати за джакпота от 20 хиляди лв.. През тази година премията от веригата "Бягането - метод на живот ", която обгръща маратоните в Стара Загора, Варна и София, стана по-достъпна.

Наградният фонд на надпреварата във Варна е 49 хиляди лв., като спечелилите в класическата отдалеченост ще завоюват по 8000 лв.. Организаторите са планували 44 самостоятелни награди, както и такава за учебно заведение с най-масово присъединяване при бягането на 2 км. Всички приключили трите дълги бягания ще получат медали.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР