С декларация от Общинския съвет на град Добрич предлагат на

...
С декларация от Общинския съвет на град Добрич предлагат на
Коментари Харесай

Добрич обяви: Махаме границата с Румъния и си правим малък Шенген

С декларация от Общинския съвет на град Добрич оферират на парламентите на България и Румъния да стартират дейности за осъществяване на така наречен " дребен Шенген ". Те желаят двете прилежащи страни да предизвикват законодателна смяна за двустранно отваряне на границата и основаване на зона за гладко придвижване на хора и артикули сред България и Румъния. Предложението е утвърдено с единогласие от всичките 29 съветници в локалния парламент, съобщи Актуално.

" Общински съвет гр. Добрич изрично възразява Република България и българските жители да бъдат третирани от съответни страни членки на Европейски Съюз като второстепенни жители на Съюза. Ние, жителите в пограничните региони, разчитаме на рухването на границите със прилежащите ни страни, с цел да можем да се възползваме от същинската концепция, заложена в основаването на Европейски Съюз - гладко и безкрайно пътешестване на хора и артикули в границите на съюза.

Това следващо отсрочване на присъединението на България към шенгенското пространство е ярка дискриминация по политически симптом и трагично понижава капацитета за търговия и туризъм в целия североизточен завършек на страната ", се сочи в документа. Точно като реакция по отношение на явната неправда от наложените ни от Нидерландия и Австрия ограничавания, Общинският съвет в Добрич упорства Народното събрание на България и Народното събрание на Румъния да стартират съответни дейности за отваряне на границата посред ни.

Мотивът, както се сочи в декларацията, е, че двете другарски страни са изпълнили всички условия, наложени от регламентите на Европейски Съюз, и са подготвени да се трансфорат в един общ пазар, учреден на еманципация и положителни междусъседски връзки. " Именно по този метод България ще показва отношението си към явната дискриминация и лицемерно отношение към една доброжелателна, правилна и лоялна страна членка на Европейски Съюз, за каквато се считаме ", декларират съветниците от Добрич.  Предложението им е подкрепено и от браншовите асоциации на превозвачите.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР