С декларация, от името на коалицията, Атанас Атанасов обяви от

...
С декларация, от името на коалицията, Атанас Атанасов обяви от
Коментари Харесай

ПП-ДБ предложи на ГЕРБ-СДС втория мандат за съставяне на правител...

С декларация, от името на обединението, Атанас Атанасов разгласи от парламентарната естрада, че удостоверяват готовността си да осъществят този мандат.

" Готови сме да го създадем при съблюдаване на уговорките, които поехме взаимно преди девет месеца ", уточни още той, представен от БНР.

 

Ето и цялата декларация на ПП-ДБ:

" Готови сме да го създадем при съблюдаване на уговорките, които поехме взаимно преди 9 месеца в следните рамки:

● Подписване от ръководителите на двете парламентарни групи на Споразумението, съдържащо съответни гаранции за промени в правосъдната система, регулаторите и службите за сигурност с ясни дати за изпълнение;

● Министър-председател: взаимноприемлива кандидатура, излъчена от Парламентарната група ГЕРБ-СДС;

● Състав: актуалният състав на Министерски съвет (МС), доколкото в границите на договарянията за осъществяване на първия мандат се откри, че страните не могат да реализират единодушие за промени в състава, по този начин както се изисква според първичните ни взаимни задължения за образуване на ротационно ръководство и в проектоспоразумението;

● Структура: опазване на досегашната конструкция на Министерски съвет.

 

За да поясним – това не е покана за спомагателни договаряния отвън посочената рамка. Това предложение е израз на подготвеност да осъществим уговорките, които поехме обществено преди 9 месеца. Имаме парламентарен, политически и цивилен дълг да предложим реалистична формула за попречване на нова парламентарна рецесия и го вършим. Дългът към България ни кара да сме виновни и да използваме и последния късмет, който ни дава Конституцията и да създадем финален опит да не хвърляме страната в рецесия и поредност от избори.

 

При отвод ние ще считаме, че сме изпълнили отговорностите си и ще върнем мандата несбъднат на президента.

 

Очакваме формален отговор с Вашето решение до датата на поканата за връчване на втори изследователски мандат от страна на президента ", се споделя още в писмото на ПП-ДБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР