С черен хумор и груби шеги засипа филмовите звезди и

...
С черен хумор и груби шеги засипа филмовите звезди и
Коментари Харесай

Вземете си наградата и вървете по дяволите

С черен комизъм и груби смешки засипа филмовите звезди и представителите на киноиндустрията водещият на церемонията по раздаването на премиите " Златен глобус " Рики Джървейс. Британският комедиант беше безмилостен във въвеждащия си монолог, който се трансформира и в най-запомнящия се миг на вечерта. Той покри необятен набор от тематики и когато завърши с монолога си, беше съумял да обиди съвсем всеки, разяснява " Инсайдър ". Съвсем предстоящо неговото присъединяване се трансформира и в най-коментираното в обществените мрежи.

В началото комикът единствено загатна какво следва, заявявайки, че за финален път ще е водещ на церемонията. " Кевин Харт беше уволнен от oскарите за някои обидни изявления в " Туитър ". Ехо! ", направи съпоставяне той с комика, който се отхвърли да бъде водещ на раздаването на премиите " Оскар " поради хомофобски туитове. " Хайде да излезем с гръм, дано се посмеем за ваша сметка. Не забравяйте, че това са просто смешки. Така или другояче всички скоро ще умрем и няма да има продължение. Запомнете това! ", продължи той.

Съвсем скоро по-късно Джървейс стартира същинската част от присъединяване си. " Но довечера не става въпрос само за хората пред камерата. В тази зала участват част от най-важните телевизионни и кино режисьори в света. Хора от всевъзможен генезис. И всички те имат нещо общо - ужасени са от Ронан Фароу. Той идва за вас! ", застрашително сподели той, препращайки към журналиста, който сложи началото на придвижването #MeToo.

После Джървейс дефинира хората от Асоциацията на холивудската задгранична преса като " огромни расисти " поради незадоволителния съгласно него брой на номинации на " надарени цветнокожи хора ". Той съобщи, че са обмисляли да създадат графа " В памет ", с цел да отбележат умрелите през годината артисти и режисьори, само че те били най-вече бели и концепцията отпаднала. " Може би следващата година ", зарече се той.

Комикът поддържа изявлението на Мартин Скорсезе, че филмите за супергерои не са " същинско кино ". " Актьорите, които вършат филми в Холивуд, в този момент се снимат във фантастично-приключенски тъпотии. Носят маски, пелерини и прилепнали костюми. Тяхната работа към този момент не да играят. А да вървят на фитнес два пъти на ден и да се тъпчат със стероиди. Ще има ли премия за максимален наркоман? ", попита той.

В речта на Джървейс имаше и позитивни моменти, като положителната оценка, която той даде на " Ирландецът " на Скорсезе и " Имало едно време... в Холивуд " на Тарантино.

При все това той посочи, че и двата кино лентата имат еднакъв минус - дългото си времетраене. " След един миг ще забележим един фрагмент от " Ирландецът ". Той е дълъг 88 минути ", пошегува се комикът. Той означи и че " Имало едно време в... Холивуд " е с дължина от 3 часа. " Леонардо ди Каприо участва на премиерата и до края на кино лентата гаджето му за вечерта беше прекомерно остаряло за него. Дори принц Андрю би споделил: " Хайде, Лео, братко. Ти си съвсем на 50 ", сподели той.

Най-нападателните смешки Джървейс беше оставил за края на речта си. Той упрекна филмовите звезди в двуличие, що се отнася до обществените дела, зад които те застават. " Твърдите, че сте отворили очите си, само че фирмите, за които работите в Китай... " Епъл ", " Амазон ", " Дисни ". Ако " Ислямска страна " създаде стрийминг платформа, на момента ще се обадите на сътрудниците си, нали? ", обърна се към присъстващите комикът.

" Затова в случай че спечелите премия довечера, не я употребявайте като платформа за политическа тирада. Не сте в правото си да изнасяте лекции на обществото за нищо. Не знаете нищо за действителния свят. Повечето от вас са прекарали в учебно заведение по-малко време и от Грета Тунберг. Затова, в случай че спечелите, елате, вземете дребната си премия, благодарете на вашия сътрудник и на вашия Бог и вървете по дяволите. Окей? ", приключи комикът.

В " Туитър " огромна известност закупи реакцията на Том Ханкс на част от монолога на Джървейс.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР