С чаша шампанско и притаен дъх изгледах първи епизод на

...
С чаша шампанско и притаен дъх изгледах първи епизод на
Коментари Харесай

Денят на бащата хваща за гърлото

С чаша шампанско и притихнал мирис изгледах първи епизод на серийния филм на „ Денят на бащата “. След към десетата минута към този момент имаш чувството, че някой е стиснал гърлото ти, и тъкмо това те притегля да чакаш с неспокойствие идващия епизод.

Ако желаете да се превивате от смях на ситком или да разплитате полицейски мистерии, това не е вашият сериал. Но е тъкмо попадение за тези, които имат потребност от среща с действителността и на екран, и не се опасяват да пролеят някоя друга сълза.

Основната сюжетна нишка наблюдава трагичната борба сред двама родители за настойничество над дребния им наследник. Създателите на „ Денят на бащата “ желаят да извърнат внимание на значими обществени тематики като травматичното детство и негласната процедура бащите да бъдат лишавани от право на настойничество.

„ Сериалът провокира човек да се замисли. Това е посланието, тъй като съгласно статистика за Европа, която се надявам за България да е по-оптимистична, всеки втори брак се разпада. В случаите, в които в тези бракове има и деца, ситуацията става много притеснително, тъй като във войната, която се развихря сред родителите, която постоянно е на база на усеща, детето по някаква причина се оказва безусловно забравено и то обира най-големия негатив. Затова и слоганът на сериала е „ Двама се карат, третият губи “, показа пред „ Монитор “ артистът Александър Сано, на който е поверена една от основните функции в поредицата.

Двамата, които се карат, са екранните съпрузи Захари Бахаров и Весела Бабинова, а губещ е техният наследник, в чиито кецове подскача Патрик Шон Хесън.

Всичко стартира или свършва, зависи от коя страна на нещата гледаме, когато героинята на Бабинова схваща, че брачният партньор й й изневерява и то по средата на детско празненство.

„ Нямам желание да се оправдавам. За какво да се мъчим? “, пък е отсрещния отговор, призрачен сън за всяка жена.

Не липсват и усмивки, а тази, която ги провокира е момичето с доста гении Глория Петкова. Тя играе Милена, която е леко параноична, напориста, извънредно приветлив персонаж и не на последно място – брачната половинка на Сано в серийния филм.

Като тяхно дете пък ще забележим дъщерята на артиста, която получава ролята инцидентно два дни преди старта на фотосите. Въпреки че той в началото е отказвал да заведе дребната Ава при режисьора, след първия снимачен ден се е просълзил от горделивост.

„ Твърде доста музика има в главата й. По принцип не й е непознато, очевидно гена си е ген. Нямам безусловно никакви упования, децата ми сами би трябвало да изберат по какъв път да поемат. Те си знаят какво ще вършат. “, описа ни още Сано.

Що се отнася до възможен втори сезон, той ни отговори по този начин: „ Нищо не е невероятно, стига да се напише задоволително вълнуваща история “.

Припомняме, че „ Денят на бащата “ ще бъде излъчен в три следващи седмици, в понеделник и вторник от 22 ч. по БНТ1 и БНТ4 от 18 февруари.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР