С богата палитра от оригинални и иновативни храни и напитки

...
С богата палитра от оригинални и иновативни храни и напитки
Коментари Харесай

УХТ на изложби АГРА, Фудтех, Винария

С богата палитра от истински и новаторски храни и питиета Университетът по хранителни технологии в Пловдив ще изненада своите посетители по време на деветотоиздание на трите интернационалните изложения – АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ. Те се провеждат от 20 до 24 февруари 2024 г. в Международен панаир Пловдив, а УХТ е обичаен партньор на мегафорума за агробизнес.

На специфичен щанд в Палата 8 висшето училище ще изложи разнообразни храни и питиета, комбиниране на екологично чисти артикули с гурме деликатеси. На 20 и 21 февруари ще бъдат представени демонстрационни артикули, създадени от студенти в трети и четвърти курс. 

От катедра „ Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските артикули “ на 20 февруари ще презентират своите достижения в областта на здравословното хранене. Посетителите ще могат да дегустират 100% лимецов и ръжен самун, пълнозърнест самун със зеленчуци, хляб „ Топи “, подобаващ за хора с диабет вид 2, самун с високо наличие на протеини, еклери, ябълкови перли и други забавни произведения.

От катедра „ Микробиология “ ще представят хляб с малцови трици, пробиотични млека и пробиоточеншоколадов мус.

Скир, бяло саламурено сирене, чедър, швейцарски вид сирене и кашкавал с лавандула презентира катедра „ Технология и качество на храните “. На щанда ще бъдат изложени и пушени петлета, приготвени по нова технология за преправка, леберкез и пресни ябълкови сокове.

Те могат да бъдат съчетани с бира в жанр британски Портър с шоколадов цвят и страховит усет на сладко какао. Хмелът, който е използван за изработката й, е единствено леко загатнат, заради което бирата не е горчива, а напълно малцова. За да бъде още по-интересна, са вложениспециални малцове, като единият от тях придава мирис и усет на сушени плодове, което ги прави още по-комплексни.

Биокомпозитни материали на база лигноцелулозниотпадъци и висши гъби ще показа катедра „ Биотехнологии “ на 20 февруари. 

Специалност " Технология на парфюмерийни, козметични и ароматно-вкусови артикули “ към катедра „ Технология на тютюна, захарта, растителните и етерични масла “ ще се представи с маслиново масло, богато на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Интерес за посетителите ще бъдат дървените лъжички от шоколад, с които могат да се овкусят кафе или мляко, веган нишестен крем с растително мляко и тахан, без добавена захар, а също ибисквити със суперхраната - мака.

В Палата 7 от 20 до 24 февруари на специаленинформационен щанд ще показани опциите за обучение в УХТ на магистри и бакалаври, както и на докторанти. 

Преподаватели от катедра „ Технология на виното и пивото “ традиционно са част от дегустационните комисии в интернационалния конкурс за вино и спиртни напитки за присъждането на престижните награди „ Златен Ритон “.УХТ и Съюзът на енолозите застанаха зад концепцията за възобновяване на състезанието „ Златен Ритон “ предходната година. През тази вече виждаме резултатите – има 30% нарастване на пробите със стабилен интерес от страна на производители от чужбина. 

Студенти от УХТ и тази година интензивно се включват в провеждането на най-безпристрастния и справедлив конкурс „ Изборът на потребителя “, в който жури са посетителите в Града на виното и деликатесите. Бъдещите технолози ще обработят данните и ще изчисляватрезултатите от състезанието. Надпреварата се организира по самодейност на Международен панаир Пловдив в границите на интернационалната галерия ФУДТЕХ.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР