С близо 60% от гласовете на общинската конференция на БСП-Сливен

...
С близо 60% от гласовете на общинската конференция на БСП-Сливен
Коментари Харесай

БСП - Сливен избра Минчо Афузов за свой кандидат за кмет на града

С близо 60% от гласовете на общинската конференция на БСП-Сливен Минчо Афузов беше определен за кандидат-кмет на идните локални избори.

Това се случи след 6-часово съвещание на локалната организация, което се организира на 2 септември 2023 година
“Изборът, който ще създадем през днешния ден, ще оформи лицето и ще съобщи личностите, с които БСП-Сливен ще изиска доверието на жителите за ръководство на общината през идните четири години. Доверие, което би дало опция на всички нас, да осъществяваме политика за по-качествено ръководство и по-добър живот в община Сливен ”, това съобщи Минчо Афузов пред съпартийците си през днешния ден.

Той пое ангажимент, в случай че бъде определен за кмет на Сливен, да работи за привличане на качествени хора в града. Афузов очерта потребността от незабавни ограничения за повишение равнището на обучение, като се стартира с най-битовите въпроси на равнище общежития и се стигне до обмисляне и привличане на стратегически вложения и обезпечаване на работни места. Той очерта и нуждата от възстановяване на градската среда, изключително в жилищните квартали, където всичко е изоставено от десетилетия.

“Много основна смяна би трябвало да има в селата. Трябва да се промени структурата на ръководство. Към кметовете има високи упования и би трябвало те да бъдат обезпечени с материални и стопански запаси. Огромен проблем е порочната процедура едни и същи компании да печелят публичните поръчки в Сливен. Това води до некачествено осъществяване на плановете и до порочни практики и би трябвало да бъде прекратено. Смятам, че има положителни и почтени сливенски компании, на които не са два късмет да се потвърдят ”, добави претендентът за кмет на Сливен от Българска социалистическа партия.
Минчо Афузов е главният конкурент на сегашния кмет на Сливен от ГЕРБ Стефан Радев.


Афузов е магистър по „ Международни стопански връзки “, има втора компетентност “Икономическа информатика “ и магистър-инженер, компетентност „ Технология на виното “. Дълги години работи в частния бранш. Винопроизводител, с построен център за съвещания на винопроизводители. От 2015 година до 2017 година е консултант от Българска социалистическа партия в Общински съвет-Сливен.
Минчо Афузов е бил регионален шеф на Сливен два пъти от май 2021 година до февруари 2022 година и от август 2022 до юни 2023 година Семеен е, с две деца.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР