С близо 2 млн по-малко пътници са пътували по международни

...
С близо 2 млн по-малко пътници са пътували по международни
Коментари Харесай

Българските авиокомпании се възстановяват след пандемията

С близо 2 млн по-малко пасажери са пътували по интернационалните постоянни полети през 2022 г, по отношение на 2019 година Това разгласи Асоциацията на българските самолетни компании. А ще нарастнат ли билетите и какво е положението на бранша?

Самолетните билети към този момент резервират цената си, безапелационни са от Асоциацията на българските самолетни компании.
Виждате, че навлизат от ден на ден на пазара ниско разходните превозвачи, това предизвика всички ни да предоставяме допустимо колкото можем по-достъпни условия за транспорт на пасажерите.
Светослав Станулов, ръководител на Асоциация на българските самолетни компании

От организацията регистрират растеж при пътуванията по интернационалните постоянни линии от пандемията насам. По публични данни предходната година са регистрирани над 7 млн и 250 хил пасажери през четирите летища у нас, което е с 2 млн по-малко от данните за 2019 година
Аз мисля, че всички дестинации са възобновени, а и това е развой който ще продължи при всички положения.
Светослав Станулов, ръководител на Асоциация на българските самолетни компании

Иван Начев не е спирал да пътува даже и по време на пандемията, поради служебните си задължения, само че е отчаян от качеството.

Иван Начев не е спирал да пътува даже и по време на пандемията, поради служебните си задължения, само че е отчаян от качеството.

„ За страдание азиатските авиолинии сега напълно друго качество на услугата, напълно други цени. Самолетите са чисто нови, до момента в който в Европа като се изключи че е остаряла Европа, и самолетите са в този тип остарели. А би трябвало като се заплащат по-скъпи билети да има повече личен състав и по-бързо да се обслужват клиентите “, споделя Начев.

„ Ако платиш билет който е 30 евро, няма какво толкоз да очакваш. Един аероплан би трябвало единствено да те докара до мястото и за мен няма доста значение какви екстри има “, споделят Дебора и Мартин.

От бранша на авиокомапниите регистрират дефицит на български водачи.

„ Ако до момента разчитахме на български водачи, то в този момент ще би трябвало да се обърнем към интернационалния пазар, и дефицитът на водачи да бъде запълнен от водачи, които са със свидетелства за ръководство от други авиационни администрации “, показва Йовко Йоцев – гл. секретар на АБА.

Една от аргументите съгласно тях е неналичието на държавно финансиране за в началото образование на летците.

Средната възраст на водачите у нас е сред 35 и 40 г, все пак от бранша настояват, че няма наклонност към застаряване.

За Euronews България Саня Петкова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР