С авантюристичното издание на пътешественикът и фотограф Иван Панкев преведе

...
С авантюристичното издание на пътешественикът и фотограф Иван Панкев преведе
Коментари Харесай

Време за четене: преоткриваме красотата на „България нашир и длъж“

С авантюристичното издание на пътешественикът и фотограф Иван Панкев преведе читателите през най-високите върхове на всички 42 планини в страната ни и потвърди, че няма заснежен било или несъществуваща пътека, които да се изпречат на пътя му.

Сега пътеписецът, пропътувал хиляди километри и пет континента, се завръща с нова доза авантюристичен дух и ни кани да преоткрием в новия си първокласен албум с главозамайващи фотографии и 31 маршрута из планини, каньони, пещери, водопади – та чак до морския бряг.

 книга Ciela Издателство Ciela

Във втората си книга Иван Панкев слиза от планинските първенци – след малко посещаване на „ Покрива на Балканите “ връх Мусала – и насочва взор към хубостта на някои от най-любимите си места из българската природа, скрити във всеки един край по географските ни ширини.

Странстванията му го водят от най-източната до най-западна точка на страната ни, от най-високия връх до необятните крайбрежия на северното Черноморие и най-ниската точка у нас, от обезлюдените погранични села до географския център на България. 

Какво е възприятието да пропътуваш целия български сектор на река Дунав – от устието на река Тимок до Силистра – с дървен сал? Къде свършва българският Камино? Къде се намират Малкият и Големият парадайс у нас? Коя е новата най-западна точка на България и за какво дълги години сме си мислели, че това е връх Китка?

В Иван Панкев повдига завесата на тези и още доста въпроси и насочва интереса на своите читатели към някои по-слабо известни, само че все по този начин красиви кътчета на родната ни природа. 

Той оборва необятно публикуваното мнение, че България е дребна „ земя като една човешка длан “ и ни напомня, че на територията ни има необикновено разнообразие от златисти пясъчни плажове и планини с алпийски темперамент, пълноводни водопади и бистри езера, мистични мегалитни хилядолетни монументи и артефакти от антични цивилизации. 

А невероятните му фотографии съпътстват, оцветяват и вдъхват живот на всеки един от разказите му; запечатват избухнали в златна есен гори, ярки като пожари залези и безчет блещукащи звезди – гледки, които ни напомнят коя е най-голямата премия на пътешественика.

 книга Ciela Издателство Ciela

Вижте тук още 7 книги за близки места и далечни времена:
 7 книги, с които да се вдъхновите за идващото си странствуване  7 книги, с които да се вдъхновите за идващото си странствуване  7 книги, с които да се вдъхновите за идващото си странствуване  7 книги, с които да се вдъхновите за идващото си странствуване
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР