С 94 гласа за и 4 против Националният съвет на

...
С 94 гласа за и 4 против Националният съвет на
Коментари Харесай

БСП ще разговаря с всички партии в парламента за съставяне на правителство

С 94 гласа " за " и 4 " срещу " Националният съвет на Българска социалистическа партия дава мандат на управлението на партията и на ПГ да стартират диалози с всички парламентарно показани партии в опит да се сформира постоянно държавно управление, разгласи на конференция пред медиите водачът на Левицата Корнелия Нинова.

БСП ще поканят водачите на лидерска среща. Ще слагат 5 въпроса за разискване.

Първо има ли политическа воля и предпочитание за сформиране на постоянно държавно управление или просто се показва единствено такова, с цел да се трансферира отговорността за предварителни избори.

" Искаме почтен и открит диалог и показване на обществото на обстоятелствата. Ако имаме разлики и не можем да се съберем - да ги обявим. Ако можем, да продължим със идващите стъпки. А те са: какви задания да възложим на това правитество, с какъв период да бъде, политическо или смесено и формат на взимане на политическите решения в една такава комплицирана настройка, каквато би се обрисувала. Няма да бавим този развой. Ще го стартираме идващите дни ", сподели Нинова.

Добро начало е, че всички партии обявиха, че са подготвени да вземат участие в диалози. По какъв метод ще се проведат - дали двустранно или една обща среща - ще се посочи в диалози с тях, сподели Нинова. Тя съобщи, че още на следващия ден ще се чуе с партиите.

Нинова разяснява и обявата в " Ди Велт ", като сподели, че към този момент се обяснява истината, а тя е:

" България непосредствено за Украйна не е изнасяла оръжие и който твърди противоположното, лъже. Ние изнасяме от десетки години оръжие за над 60 страни, както европейски, по този начин и в Африка, в Азия, от тях се получава документ за последна приложимост. Какво вършат по-късно, не можем да направляваме. Продължавам да настоявам, че България не е предоставяла и един патрон за Украйна. Който споделя противоположното - апелирам да го потвърждава с документи, а не с празни приказки. Ако тези 60 страни са го препродавали за Украйна, това е тяхна отговорност ", безапелационна е Корнелия Нинова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР