С 9 храни може да преборите глада по време на

...
С 9 храни може да преборите глада по време на
Коментари Харесай

Топ 9 на най-засищите храни, с които ще отслабнете

С 9 храни може да преборите глада по време на диета, тъй като тъкмо тези артикули ще ви държат сити по-дълго. От тези храни може да си хапнете в огромни порции, тъй като не са калорийна бомба и няма да навредят на диетата ви.

Доктор Дейвид Кац, създател на Изследователския център за предварителна защита на Университета в Йейл, ги предлага на всички, които желаят да отслабнат. Храните са богати на фибри и протеини и засищат за по-дълго време.

Печени картофи

Според проучванията за насищане на 38 храни картофите са се оказали по-засищащи даже от кафявия ориз и пълнозърнестия самун. Проучването е потвърдило още, че порция печени картофи ще ви държи сити минимум два часа, откакто сте ги хапнали.

Въпреки че когато стартират диета хората ги отбягват поради високото им наличие на въглехидрати, картофите са препоръчвана храна в печено или варено положение от доста експерти.

 Печени картофи

Яйца

Проучване на Saint Louis University демонстрира хората, които хапвали всяка заран яйца, са отслабнали повече от останалите, тъй като яйцата ги засищали, тъй че да не се хранят прекомерно щедро по време на диета си.

 Яйца

Яйцата са цялостни с потребен протеин и аминокиселини, които са значими за потискането на апетита.

Бобена супа

Ястието е цялостно в фибри и положителни въглехидрати, от които освен че няма да напълнеете, само че ще заситят и глада ви, тъй че да не се храните през 10 минути. Калориите са малко и няма заплаха с бобената супа да навредите на диетата си.

Кисело мляко

Киселото мляко е един от най-полезните артикули при намаляване. До този извод са стигнали учени от Харвард, които са изследвали 120 000 души в продължение на 20 години.

Резултатите са посочили, че млечните протеини ни държат сити за по-дълго време.

Ябълки

Ябълката с нищо не вреди на режима ви за намаляване и ще ви засити, в случай че се почувствате гладни. Само една ябълка е потребност за ситостта ви, като специалистите поучава да избирате плода в сурово положение, а не във тип на сок или пюре.

 Отслабване

Пуканки

Пуканките също ще ви накарат да се почувствате сити поради енергийната си компактност. Те изпълват стомаха след консумация и въпреки да не сте хапнали огромно количество, ще се чувствате заситени.

Смокини

Плодовете са богати на фибри, само че с цел да не навредите на режима си за намаляване, е целесъобразно да ги хапвате в недопечен тип.

Овесена каша

 Овесена каша

Овесът се разгражда по-бавно от храносмилателната система, поради което ще се чувствате сити по-дълго. Освен това овесената каша е богата на фибри, с което е потребна за организма ви, даже да не спазвате диета.

Пшеничени зърна

И малко количество пшеничени зърна съдържат задоволително фибри и протеини, които да ви държат сити. Фибрите по едно и също време потискат апетита и подтикват метаболизма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР