С 6 лв. спрямо 2023 г. да се увеличат цените

...
С 6 лв. спрямо 2023 г. да се увеличат цените
Коментари Харесай

По-скъпи имунизации, профилактични прегледи и „инцидентни посещения“ искат джипитата

С 6 лева по отношение на 2023 година да се усилят цените на профилактичните прегледи на деца, като във всички възрастови групи (0-1, 1-2, 2-7 и 7-18 години) доближат цената от 31 лева Това оферират от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) по отношение на договарянията сред Българския лекарски съюз (БЛС) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) по анекса към НРД 2023 – 2025, почнали тази седмица.

Цената на имунизацията на дете с ваксини от наложителния календар пък да се усили с 3 лева по отношение на тази през предходната година и да доближи 15,50 лева, е предлагането на джипитата, като същата цена се предлага и за имунизациите при възрастни.

Увеличение с 6 лева желаят от Сдружението и за прегледите по диспансерно наблюдаване на пациенти с едно, две и повече от две болести, като цените им следователно ще станат надлежно 29 лева, 31 лева и 36 лева

НСОПЛБ предлага също по този начин увеличение на цената на прегледите при така наречен „ инцидентни визити “ – в случаите, когато джипито на пациента отсъства и той посещава различен доктор. Припомняме, измежду е и това общопрактикуващият доктор да има опция да отсъства от работа няколко дни в годината, без да показва заместител. В тези случаи джипитата плануват пациент, който има потребност, да отиде на обзор при най-близкия доктор. От НСОПЛБ признават, че това ще усили „ инцидентните визити “, само че считат, че концепцията ще се одобри добре от всички общопрактикуващи лекари. Сега в предложенията си за промени в цените на дейностите при джипитата от там залагат и по-висока цена за тези прегледи.

С всички оферти за промени в цените и размерите на дейностите в ПИМП можете да се запознаете.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР