С 5500 паркоместа ще бъде разширена зелената зона за паркиране

...
С 5500 паркоместа ще бъде разширена зелената зона за паркиране
Коментари Харесай

С 5500 паркоместа ще бъде разширена зелената зона в четири столични района

С 5500 паркоместа ще бъде разширена зелената зона за паркиране в 4 столични региона - "Оборище ", "Възраждане ", "Лозенец " и "Красно село ". Това реши Столичният общински съвет на днешното си съвещание. Жителите на регионите ще могат да закупят винетен стикер за годишно платено паркиране в разширената Зелена зона, която стартира да работи от 1-ви ноември. Това заяви Румяна Милова от Центъра за градска подвижност.

"Всеки жител ще може на уеб страницата на съответната община да се запознае с това по какъв начин ще наподобява неговата улица след въвеждането на зоната, къде ще има паркоместа, къде ще е неразрешено паркирането, къде ще има места за хора с увреждания. Ще имат опция и в границите на един месец да показват оферти за промени, да могат да бъдат разисквани и изменени преди да сме почнали да маркираме тези места ", съобщи тя.

100 лв. е цената на годишния винетен стикер в зелената зона за паркиране на София.

Столичният общински съвет одобри още нощен абонамент за платено паркиране в синята зона на града за притежателите на заведения и хотели, който е 650 лв..

И още - болшинството в Столичния общински съвет позволи на Центъра за градска подвижност да отдаде на концесия спирките на градския превоз за интервал от 15 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР