С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите, които

...
С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите, които
Коментари Харесай

500 лв. отгоре за даскали, включили се в програмата „Мотивирани учители“

С 500 лв. ще бъде увеличена заплатата на учителите, които се включат в Национална стратегия „ Мотивирани учители “ и пожелаят да работят в учебни заведения с проблематични области, в това число с възпитаници, които имат ниски просветителни резултати или невисок обществен статус. Учителите ще получават и спомагателни средства за наем в размер на 200 лв. за период от 12 месеца. Предвиждат се и средства за възобновяване на транспортни разноски за пътуващите учители за същия интервал. Това планува Проект за изменение на програмата. Преди изменението средствата за в допълнение финансово стимулиране бяха в размер на 300 лв..

Програмата уголемява опциите за включване на експерти в едногодишните образования за придобиване на професионална подготовка „ преподавател ” за всеки един от образователните предмети – математика, информатика и осведомителни технологии, непознати езици, биология и здравно обучение, химия и запазване на околната среда. Вече ще се позволяват и претенденти с образователно-квалификационна степен „ бакалавър “ с изключение на експерти със степен „ магистър ”.

До 10 дни от издание на изменението на програмата на формалния уебсайт на МОН ще се одобряват документи на претендентите за допускане до процедурата по асортимент.

Национална стратегия “Мотивирани учители “ е основана, с цел да бъдат подкрепени учебните заведения посредством комплекс от ограничения за обезпечаване на квалифицирани и стимулирани педагогичен експерти за справяне в действителната учебна среда.

Удължава се и срокът за кандидатстване по стратегия „ Подпомагане на общините за осъществяване на действия за просветителна десегрегация. “. Това ще става до 15 октомври 2019 година в това число като продължителността на подадените в този период и вероятно утвърдени планове за финансиране ще бъде до края на образователната 2019/2020 година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР