С 500 000 лева в биткойни изгоря бургаски бизнесмен, след

...
С 500 000 лева в биткойни изгоря бургаски бизнесмен, след
Коментари Харесай

Бургаски бизнесмен изгоря с 500 хиляди лева в биткойни

С 500 000 лв. в биткойни изгоря бургаски предприемач, откакто беше хакнат точно на Коледа, оповестява в. „ “. 34- годишният строителен бизнесмен се подлъгал по мейл, приканващ го да търгува на по-изгодна борса.

Мъжът се занимавал с биткойни от 5 години. Запалил се и вложил в лична плантация. Имал стотици копачки, както и нужните за тях системи с водно изстудяване. Освен с биткойни, почнал да се занимава и с други криптовалути като етери и монеро.

Постепенно се трансформирал в един от най-големите играчи в района. За благополучие, имал няколко потрфейла в другите тържища. Именно това го избавило от по-големи вреди от хакерската офанзива, която претърпял на 25 декември.

Тогава мъжът получил мейл сякаш от една от тържищата. Всъщност името било съвсем същото, само че на едно място буквата n била сменена с m Строителният бизнесмен не го забелязал. Затова кликнал на линка.

Отворил му се уебсайт, изглеждащ съвсем като истинския. Мъжът се подлъгал, че би трябвало да вкара потребителското име, паролата си и номера на портфейла си. Правейки го, в действителност изпратил данните на измамниците, които получили цялостен достъп до същинския му акаунт.

Веднага влезнали и трансферирали биткойните в различен портфейл, а оттова в още няколко, до момента в който следите им се изгубят.

За шанс на предприемача това в действителност бил акаунтът му с минимум криптовалута. Ставало дума за 5,82 биткойна. При цена от 86 000 лева за единия към 25 декември грубата сметка демонстрира, че мъжът олекнал с 500 хиляди лева

Веднага откакто схванал, че е излъган, той подал сигнал в отдел “Киберпрестъпност ” в ГДБОП. Антимафиотите почнали инспекция и стигнали до множеството преводи. Следите обаче се губели, откакто криптовалутата била обърната в обичайната и разпращана по света с парични преводи.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР