С 50% по-висока сметка за ток за месец декември спрямо

...
С 50% по-висока сметка за ток за месец декември спрямо
Коментари Харесай

Столичният район „Изгрев” – пред режим на уличното осветление

С 50% по-висока сметка за ток за месец декември по отношение на същия интервал на предходната година. Тази равносметка вършат в общината на регион „ Изгрев”, считан за един от елитните столични квартали. Тъй като цената става непостижима за локалната администрация, оттова обмислят поетапно прекъсване на уличното осветяване.



Ситуацията стартира да става много притеснителна. Увеличението за небитови консуматори с над 50% ще затрудни районните и общински администрации като цяло, съобщи доктор Делян Георгиев, кмет на регион „ Изгрев”. Той счита, че Столичната община би трябвало да стартира да взима ограничения.

София е град с над 2 милиарда бюджет. Недопустимо е жителите да останат на мрачно в един миг. В регион изгрев плащаме едни от най-високите налози в цяла София. Не мога да приема, че жителите на „ Изток”, „ Изгрев” и „ Дианабад” ще останат в един миг с тъмни подлези, разяснява Георгиев. Той чака всеки миг писма-инструкции от Столична община да стартира ограничението на разноските за топлоенергия, електрическа енергия и вода.

След подлезите ще би трябвало да се ограничи потреблението на топло и електрическа енергия във всички общински здания, включително и в учебните заведения и детските градини, съобщи Георгиев. По думите му в случай че през предходната година единствено за подлезите е плащано към 60 000 лв., то в този момент сметката е двойна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР