С 5 500 лева създават проектно предложение за изграждане на

...
С 5 500 лева създават проектно предложение за изграждане на
Коментари Харесай

5 500 лв. отделя община Асеновград за проект на велоалея

С 5 500 лв. основават планово предложение за създаване на велоалея в Асеновград. Парите са заложени в бюджета и капиталовата стратегия на общината. А планът и даже инфраструктурата би трябвало да са подготвени през лятото на тази година. Това даде обещание кметът на Асеновград лекар Емил Караиванов на среща с инициативната група жители, които упорстват за основаването на артерия, по която да се движат единствено колела.
Те внесоха формалното си предложение по време на общественото разискване на Бюджет’2019 и капиталовата стратегия, провело се през месец януари. На срещата участваха специалисти от градската администрация, с които бяха разисквани вероятни разновидности за маршрут на феновете на велосипеда. Трасето ще бъде с начална точка Градския плувен басейн на улица „ Спортист” и ще завършва до Народно читалище „ Родолюбие” в центъра на Асеновград.
Все още не е изцяло ясно какъв ще бъде съответният маршрут на велоалеята и каква ще е нейната обща дължина. На по-късен стадий е планувано да се търсят разновидности посредством велоартерии да бъдат включени и другите квартали на града. Инициативният комитет от жители и управлението на общината взеха решение да бъде изработен един начален план, по който действителната работа да започва още това лято.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР