С 40 милиона лева се увеличават средствата за целеви помощи

...
С 40 милиона лева се увеличават средствата за целеви помощи
Коментари Харесай

С 40 млн. лв. се увеличават средствата за помощи за отопление

С 40 милиона лв. се усилват средствата за целеви помощи за отопление. Това разгласи общественият министър Бисер Петков по време на парламентарния надзор в отговор на запитване по отношение на обществената политика за компенсиране повишение цените на хляба и стоките от първа нужда.
" Което съставлява 50 % от планувания им размер в бюджета за тази година, който е 80 милиона. Ще се компенсира нарастването на цените на енергоносителите и на останалите артикули по веригата, в това число и стоките от първа нужда ", съобщи още той.
От 2019 година следва нарастване на пенсиите с 5,7 на 100 от първи юли, разясни общественият министър.
" МТСП ще продължа да извършва своите задължения към обществено слабите. Социалното подкрепяне подсигурява тяхната отбрана на база на наличните запаси, залагаме на устойчиви ограничения: съвършенства се нормативната уредба на общественото подкрепяне, усилва се обезпеченият най-малък приход, разшири се обсегът на подкрепяне и се усили размерът на помощта ", сподели Петков.
По време на парламентарния надзор щефът на обществената комисия Хасан Адемов разкритикува ръководещите за решението да усилят тавана на пенсиите от сегашните 910 лева на 1200 лева от 1 юли следващата година, вместо да го отстранен въобще. По думите му посланието от това решение е, че политическите причини надвиват над експертните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР