С 34 стотинки поскъпва масовият бензин А95 от морето до

...
С 34 стотинки поскъпва масовият бензин А95 от морето до
Коментари Харесай

Пълниш резервоара в София - даваш 20 лв. повече

С 34 стотинки нараства всеобщият бензин А95 от морето до София. Така разликата при пълнене на един междинен по мярка контейнер от 60 л може да излезе към 20 лв. съгласно това къде зареждаме. Това демонстрира инспекция на в. "Стандарт ", направена въз основата на персонален опит и въз основа на настоящите данни в профилирания уебсайт https://bg.fuelo.net.

При междинна цена на горивото от 2.00 лева в петък, 25 август, разликата е 17 на 100.

Още по-фрапиращо е разминаването в цените на дизела в другите елементи на България - до 42 ст. При междинна цена от 1.98 лева, това е 21%.

В последния работен ден на предходната седмица бензин А95 на най-ниска цена можеше да бъде зареден в бензиностанцията на ОМВ на бул. "Русия " в Добрич, както и на обекта Europe на бул. "България " в Русе - 1.77 лева за литър. Следват ниските цени на всеобщия бензин на бензиностанция "Гап " на ул. Иван Ведър " в Русе, на обекта от веригата "Круиз " на пътя Севлиево - Габрово и на "Терминал Гард " в Елхово - 1.78 лв. за литър.

От веригата VM Petroleum на станалия прочут с битката си против картела в търговията с течни горива водач на Политическа партия "Воля " Веселин Марешки най-евтино в петък продаваше бензин А95 бензиностанцията на ул. "Найден Геров " в кв. "Трендафил " в Габрово - 1.79 лева за литър. В класацията следват цените на бензина в обекта на "Никсметал груп " в Ботевград - 1.81 лева./л, и още веднъж в обект от веригата VM Petroleum в Горна Оряховица - 1.82 лева./литър.

Най-евтин дизел в петък продаваха "ЛУКОЙЛ " на ул. "Брянска " в Габрово и обектът на "Глобекс " в кв. Сини камъни в Сливен - 1.69 лева./литъра.

Допреди година градът с най-ниски цени на бензина и останалите горива у нас беше Варна (благодарение на откриването на първата бензиностанция на Марешки VM Petroleum). През последните месеци обаче се появиха много ценови съперници. Прави усещане да вземем за пример, че цените на горивата в най-големия ни пограничен и обичайно безценен град - Русе, към този момент повече от година са едни от най-ниските цени у нас. Така в петък VM Petroleum на придунавския бул. "Тутракан " в Русе оферираше А95 за 1.82 лева./литър. На тази цена всеобщият можеше да бъде зареден и в обектите на същата верига бензиностанции в Айтос, Бургас, Пловдив и Разград. В същото време бензин А95 в двата търговски обекта на Веселин Марешки във Варна се оферираше със стотинка по-скъпо - за 1.83 лева./литъра.

От старите огромни вериги най-евтино в петък предлагаха всеобщия бензин обектите на "Петрол " на ул. "Околчица " в Русе и в жк "Победа " във Варна - 1.82 лева./литъра, а станцията на SNG до митницата в Силистра - за 1.83 лева за литър.

Традиционно София си остава най-скъпият град у нас във връзка с цените на горивата. Така в края на предходната седмица бензиностанциите на "Шел " в жк "Дианабад " и на бул. "Вл. Вазов ", както и на веригата "Еко " в жк "Малинова котловина ", на бул. "Цариградско шосе " в жк "Младост ", на бул. "Н. Вапцаров ", на "Ломско шосе " и на "Околовръстен път " в "Царско село " предлагаха А95 за 2.10 лв..

Като цяло най-скъпо течните горивата в действителност се продават в столицата, само че обособени обекти - първенци по цени, има надалеч отвън нея. Така най-скъпият всеобщ бензин в петък се оферираше на бензиностанциита на "Шел " на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, както и на трите обекта на същата верига на автомагистрала "Тракия " - "Пазарджик Север " в посока Бургас - София, "Пазарджик Юг " в посока София - Бургас, както и на "Шел Тракия Юг " на км 118 035 в посока София - Бургас - 2.11 лв..

От автомагистралите "Тракия " беше и си остава най-скъпа за пълнене на резервоара. Най-скъпият дизел също се предлага надалеч отвън София - от "Бултрейд " в Омуртаг - 2.11 лева./л.

Сериозна е да вземем за пример разликата сред цените на елементарния бензин в "Шел Дианабад " и "Шел Бели брези " в София - надлежно 2.10 и 2.04 лева Още по-фрапиращи са разликите в цените на обектите от една верига в разнообразни краища на България. Така да вземем за пример на бензиностанциите на "Петрол " - на бул. "Източен " в Пловдив бензинът коства 2.09 лева, а в цитираните нагоре обекти във Варна и Русе - по 1.82/литъра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР