С 30 000 лева може да глобен Софийският университет „Св.

...
С 30 000 лева може да глобен Софийският университет „Св.
Коментари Харесай

Софийският университет може да бъде глобен с 30 000 лева заради климатици

С 30 000 лв. може да санкциониран Софийският университет „ Св. Климент Охридски “ поради подмяната на климатиците по фасадата на Ректората на висшето учебно заведение. Това съобщи министърът на културата Боил Банов в сряда пред Българска национална телевизия.

В събота той се закани на управлението на висшето учебно заведение поради подмяната на остарели климатици, които от години са поставени на фасадата на Ректората, с централна климатична система. Поставянето на новата апаратура изискваше превозване на нови връзки, което съгласно министъра довело до нелегално дупчене на фасадата на постройката, която е монумент на културата. Още в почивния ден подмяната на инсталацията беше спряна и стартира инспекция.

" Проверките демонстрират, че се подменя климатичната апаратура и вместо да се отстранен, както е по наставление на Столична община, всички климатици, се бият дупки да се инсталират нови под някаква скица, която от университета са решили, че е добра ", изясни Банов в сряда.

Според него при подмяната на климатиците има нарушаване на закона, тъй като се прави без позволение и не е известен Националният институт за недвижимото културно завещание, който е към министерството. Актът за нарушаванията щял да бъде връчен идната седмица.

" Мисля, че защото това е рецидив при тях, и на други места ръководството на собствеността, което е обвързвано с монументи на културата към университета, не е най-силната част на тази институция, ще бъдат евентуално санкционирани оптимално. Сигурно 30 000 лв. ", разяснява Банов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР