С 27 гласа със “за” и един “въздържал се” ОбС

...
С 27 гласа със “за” и един “въздържал се” ОбС
Коментари Харесай

Бъджетът на община Сандански за 2022 г. е 61.7 млн. лв! Рекорден, но балансиран за условията на война и криза! Съветниците гласуваха единодушно

С 27 гласа със “за” и един “въздържал се” Общински съвет одобри бюджета на Сандански за 2022 година. Бюджетът е 61. 7 милиона лв., с 10 милиона повече от предходната година,и бе оценен като уравновесен и най-благоприятен за изискванията, в които сега се намираме-криза,война и галопираща инфлация.

На сесията бе разисквано положението на общинското водно сдружение "Увекс ", за което предходната година бе телглен заем, само че и тази година финансовото му положение му не положително, към 700 000 са несъбраните му вземания, а отговорностите му са нарастнали с 200 000 лв.,което допуска,че с цел да излезе сдружението с позитивни финансови резултати ще би трябвало да се усилят приходите му и надлежно цената на водата,това разясниха съветниците.

Общината ще би трябвало да изтегли и банков заем за замяна на водопроводната мрежа и възобновяване на пътното платно на улиците „ Кирил и Методий” и „ Васил Левски”. Нужни са към 2.5 млн.лв. В бюджета е сумата за спортни действия с 50 000 лева, която в последна сметка се заформи на 260 000 лева 35 000 лв. са заложени за разкриване на юношески център, както и 5000 лв. за площадка за кучета. За опазване на здравето са избрани 2 228 048 лв., от тях за Югозападна болница - едвам 71 000 лв.. За просвета обаче много повече - 510 390 лв.. За спорт са заделени 356 350 лв..

"Специфична е тази година както знаете тежки са и комплицирани времената. Радвам се, че общинските съветници освен го одобриха подобен какъвто ние го предложихме, а направиха и рационални оферти за неговото допълнение и изменение, а от нас като общинска администрация се изисква той да бъде изпълнен до края на тази година с цел да може Сандански да продължи да се развива в продължителна посока, разяснява кметът на града Атанас Стоянов.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР