С 26.4 млн. лв. от Оперативна програма Развитие на човешките

...
С 26.4 млн. лв. от Оперативна програма Развитие на човешките
Коментари Харесай

С микрокредити за над 26 млн. лв. ще се финансират предприемачи и социални предриятия

С 26.4 млн. лева от Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " ще се отпускат микрокредити за предприемчиви българи и обществени предприятия, заяви през днешния ден заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова по време на Информационен ден на тематика " Облекчени условия по Финансов инструмент Микрокредитиране със споделен риск по ОПРЧР ", оповестиха от министерството.

През август ще стартира втора процедура за избор на финансови медиатори, които ще дават микрокредитите. Те ще са в размер сред 5 хиляди и 50 хиляди лв. и ще се връщат за период от 10 години. Първите 2 години ще бъдат гратисен интервал за погасяване на главницата по заема.

Според Русинова финансовият инструмент за микрокредитиране е добър механизъм за основаване на повече претовареност на хората с увреждания, хората в риск на пазара на труда и да се сътвори повече обществена отговорност в останалите търговски предприятия.

Със средства от ОПРЧР ще се се обезпечава до 90 на 100 от кредитния запас, а останалите най-малко 10 на 100 ще се дават от финансовите медиатори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР