С 21% се срина печалбата на авиопроизводителя Boeing през първото

...
С 21% се срина печалбата на авиопроизводителя Boeing през първото
Коментари Харесай

Boeing загуби над 1 млрд. USD

С 21% се срина облагата на авиопроизводителя Boeing през първото тримесечие на тази година. Основната причина са двете произшествия със 737 МАХ. За първите три месеца на настоящата година облагата е едвам 2.15 милиарда USD. За съпоставяне, през първото тримесечие на предходната година тя е възлизала на 2.48 милиарда USD. Спад от 2% се записва и при продажбите. В парично изражение те възлизат на 22.92 милиарда USD.

От Boeing прецизират, че рецесията със спрените от полети самолети и прекратяването на контракти за доставка на въпросния модел им е коствало досега 1 милиарда USD. Според анализатори в авиационния отрасъл тази сума мое да нарасне до 3 милиарда USD. Тук влизат компенсациите на роднините на починалите, самолетните компании и доставчиците.

Boeing сщо по този начин сви прозиводството си от 52 на 42 машини на месец. В разследване на това компанията има и по-нисък паричен поток, който възлиза на 350 млн. USD през първото тримесечие на тази година. Към момента производителят има поръчки за 5600 машини на обща стойност 399 милиарда USD. За съпоставяне, през последното тримесечие на предходната година техният брой е бил 5900 на обща стойност 412 милиарда USD.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР