С 20% могат да намалят размера на наложена глоба или

...
С 20% могат да намалят размера на наложена глоба или
Коментари Харесай

НАП: Глобите падат с 20% ако се платят до 14 дни

С 20% могат да понижат размера на наложена санкция или имуществена глоба от Национална агенция за приходите нарушителите, в случай че я платят в 14-дневен период от връчването на наказателното им разпореждане, показаха от пресцентъра на приходната организация в писмо до медиите.
Тази опция се дава в нова наредба от Закона за административните нарушавания и санкции, която влезе в действие от 23 декември 2021 година
Според новите правила за административнонаказателно произвеждане, лицата, които не желаят да апелират наложената от Национална агенция за приходите санкция или имуществена глоба, могат да платят 80% от нейния размер.
За задачата те би трябвало да подадат в офис на Национална агенция за приходите заявление по пример и да внесат сумата в двуседмичен период от връчване на наказателното разпореждане по банкова сметка „ Данъци и други доходи за централния бюджет “ на способената териториална дирекция или офис на Национална агенция за приходите. Ако не бъде подадено заявката, то нарушителите губят правото си да се възползват от опцията да платят по-ниска глоба.
В 14-дневния период от връчване на наказателното разпореждане в понижен размер могат да се платят санкциите и имуществените наказания, които са по наказателните постановления, издадени след 22.12.2021 година или преди тази дата ако двете седмици от връчване на наказателното разпореждане не са изтекли към 23.12.2021 година
Тогава наложената санкция или имуществена глоба влиза в действие от датата на заплащането ѝ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР