С 2.1% на месечна база поскъпнаха жилищата във Великобритания през

...
С 2.1% на месечна база поскъпнаха жилищата във Великобритания през
Коментари Харесай

По-ниските данъци изстреляха цените на имотите

С 2.1% на месечна база нарастнаха жилищата във Англия през април. Това е най-силното повишаване на месечна база за последните 17 години. Причината е удължение на данъчните облекчения при покупка на парцел.

Днес цените на жилищата са със 7.1% по-високи по отношение на април 2020 година Темпът на повишаване се приближава до максимума отпреди 6 години, когато беше записано нарастване от 7.3%. Ограниченията и работата от къщи не престават да подтикват търсенето на по-големи жилища.

„ Точно както наближаването на края на преференциалните налози оповестени от страната докара до закъснение в темпа на повишаване на парцелите, по този начин и новината от април за удължаването на този период провокира нов скок на цените “, споделя основният икономист на Nationwide Робърт Гарднер. От анализаторската компания са на мнение, че в околните месеци жилищата могат да нарастнат още повече заради спад в предлагането и продължаващото предпочитание на хората да се реалокират в по-просторни парцели вследствие на продължаващата пандемия, която стопи ползата към дребни парцели в централните елементи на огромните градове.

Гарднер чака закъснение в интензивността на купувачите през настоящата година, при положение, че както се чака, безработицата във Англия се усили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР