С 18 чинара е облагородено пространството пред новоизградения Център по

...
С 18 чинара е облагородено пространството пред новоизградения Център по
Коментари Харесай

Засадиха чинари пред новия научен център в „Тракия“

С 18 чинара е облагородено пространството пред новоизградения Център по растителна систематична биология и биотехнология на бул. „ Княз Борис I “ в „ Тракия “.

Директорът на „ Градини и паркове “ Веселин Козарев напомни, че възобновяване на зелените площи към научния комплекс стартира още през март със заравняване на терена и прибавянето на плодородна почва.

Новозасадените дръвчетата са 10 годишни и са добре развити. Очаква се след време да вършат през лятото хубава сянка на преминаващите по тротоара пешеходци и на колоездачите по велоалеята. Те са част от общо 44 чинари и липи, дарени от сътрудниците на компания „ Еконт “ в Пловдив, които също се включиха в днешната залесителна акция.

Наесен и останалите фиданки ще бъдат засадени на подобаващи места, сподели Козарев. От началото на годината зелената система на града е обогатена с над 1000 нови дървета. Повечето са лично произвеждане на „ Градини и паркове “, само че има доста и от дарения. От предприятието приветстват всяка дарителска самодейност. Фирми и жители, които желаят да дарят дръвчета, могат да разчитат на подпомагане, тъй че да се подберат най-подходящите типове и пространства за засаждането им.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР