С 15 места за приютяване на бездомни хора през зимата

...
С 15 места за приютяване на бездомни хора през зимата
Коментари Харесай

Подслон за хората без дом

С 15 места за приютяване на бездомни хора през зимата разполага Кризисният център в Шумен, който се намира на улица „ Шуменска комуна ". Сигнали за скитащи, които имат потребност от заслон, се подават на дежурния телефон в Общината - 054 857 677.

В центъра са планувани и 20 места за потърпевши при бедствия и повреди, а също и за хора, закъсали по пътищата. В Търговище има шест места за заслон, само че досега единствено един човек е потърсил помощ там. Настаняването на скитащите става единствено с тяхното персонално единодушие, прецизираха от Общината.

Бездомните би трябвало да минат през Спешна помощ, откъдето да ги насочат към мястото на настаняване. В Силистра Центърът за краткотрайно настаняване на улица „ Богдан Войвода " може да приюти 10 души, осведомят от локалната администрация. В Разград няма център за бездомни или спешен център, а в изискванията на пандемия няма опция да се обособи спешна стая в някоя от съществуващите обществени услуги. Потърсено е подпомагане от Центъра за краткотрайно настаняване „ Добрият самарянин " в Русе, откъдето са уверили, че при свободни места ще бъдат признати нуждаещи се и от община Разград. Насочването на бездомните се прави от Дирекция „ Социално подкрепяне ", в техните пълномощия е правенето на документите за настаняване, оттова поемат и разноските за PCR тест, какъвто е нужен за настаняване в Центъра в Русе, а Община Разград обезпечава превоза до крайдунавския град.

В Русе приютът „ Добрият самарянин " разполага с 60 места, само че през зимата потенциалът постоянно се надвишава. На 60 бездомни обезпечава храна Кризисният център на БЧК. Веднъж седмично хората получават топла храна и пакет с артикули за останалите дни, а също и такъми за персонална хигиена, дезинфектант, маски и долни дрехи за цяла седмица. Още четири спешни центъра има в Русенска област за заслон при тежки зимни условия - в Бъзън, Сливо поле, Пиргово и Бяла, като те са оборудвани със спални чували, минерална вода, суха храна и консерви.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР