С 14 процента е нараснал броят на украинските граждани, влезли

...
С 14 процента е нараснал броят на украинските граждани, влезли
Коментари Харесай

Румъния: Нараства броят на украинските бежанци

С 14 % е повишен броят на украинските жители, влезнали в Румъния през последното денонощие, оповестява организация Аджерпрес, като се базира на Генералния инспекторат на гранична полиция, предава Българска телеграфна агенция.

За период от 24 ч. на 11 май в Румъния са влезнали 68 571 души, от които 7916 украинци, което е нарастване от 14 % по отношение на предходното денонощие, осведоми румънската гранична полиция.

От началото на рецесията до 24:00 ч. на 11 май в Румъния са влезнали 912 090 украински жители. От 10 февруари (преди началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари) броят на украинците, влезнали в Румъния, е 946 619.

Румънското държавно управление утвърди през вчерашния ден изваждане от държавния запас на артикули на стойност 1,5 милиона леи без Данък добавена стойност, предопределени за бежанците от Украйна, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре. Става дума за матраци, кревати, възглавници, спални чували, палатки и консерви, които ще бъдат изпратени на префектурите в Букурещ, Галац, Яш, Нямц, Сучава и Въслуй, прецизира уеб сайтът.

Тези артикули са нужни за подготовката и оборудването на мобилните лагери за бежанците от Украйна, съобщи представителят на държавното управление Дан Кърбунару.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР