С 10% средно са скочили тазгодишните новогодишни куверти в страната

...
С 10% средно са скочили тазгодишните новогодишни куверти в страната
Коментари Харесай

10% по-скъпи куверти за Нова година

С 10% приблизително са скочили тазгодишните новогодишни куверти в страната спрямо предходната година, сочи инспекция в уеб страниците, предлагащи предложения за празниците в страната и чужбина. До 200 лв. костват кувертите за посрещането на новата година в столичните заведения. По към 70 лв. са най-ниските цени на празничните вечери в заведенията за хранене в София, а приблизително вървят по 100-120 лв.. В цената нормално са включени вечеря с чаша вино и шампанско, а останалите поръчки се заплащат в допълнение.

Въпреки повишените цени спрямо миналогодишните, местата съвсем на всички места са лимитирани, а някои даже са изчерпани. Репортерска инспекция откри, че най-търсените са заведенията за хранене, предлагащи средиземноморска кухня, както и българските механи. В Пловдив и Банско кувертите вървят по към 100-150 лв.. В множеството варненски заведения кувертите към този момент са продадени, а в останалите цените са сред 70 и 190 лв.. Кувертите по софийските нощни клубове и нощни заведения също са с малко по-високи цени спрямо миналогодишните и потеглят от 30 лв. на човек, като в множеството 20 лв. са за свободна консумация. По към 80-100 лв. се харчат кувертите за стилните нощни клубове в столицата, като една трета от цената е планувана за свободна консумация. Повечето от клубовете обаче вършат отстъпки от към 30-40% от цената на вечерта след среднощ.

Около половин милион българи се чака да пътуват за Нова година, като над 120 хиляди от тях ще прекарат празника в чужбина, сочат данните на Института за оценки и разбори в туризма. У нас измежду най-желаните дестинации остават зимните курорти. И макар, че в Банско и Пампорово цените на пакетите за празника са скочили с към 11 на 100 от предходната година, свободни места по хотелите съвсем не са останали. Най-предпочитани са тридневните пакети, като най-ниските цени са към 300 лв. на човек. Модерните в последно време у нас комплекси със СПА костват от 150 лв. нагоре дневно, като в цената е включена и новогодишната вечер.

Заради по-високите цени у нас, все по-предпочитани дестинации за празника са прилежащите Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина и Турция. Около 400 лв. на човек излизат 4 дни в първокласен хотел в турската столица с включен превоз и празнична вечеря на транспортен съд по Босфора. В Одрин 4 дни костват по-малко от 200 лв. на човек. Туристически компании оферират Нова година в Рим, като четиридневна отмора с празнична вечеря излиза към 500 лв.. В Босна и Херцеговина 4-дневно пътешестване с новогодишен куверт в първокласен хотел излиза към 350 лв. на човек, а с към 100 лв. повече костват 4 дни в Скопие и Охрид, като в пакета се оферират две празнични вечери, превоз и екскурзовод. В Гърция офертите вървят по към 100 лв. дневно за празника с включени превоз и новогодишна вечеря.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР