С 10 % пенсиите ще бъдат увеличени от 1 юли,

...
С 10 % пенсиите ще бъдат увеличени от 1 юли,
Коментари Харесай

Депутатите се поправиха! Ще има радост за пенсионерите


С 10 % пенсиите ще бъдат увеличени от 1 юли, по-късно към сумата ще бъде добавена и 60-левовата добавка. Това гласоподава дефинитивно бюджетната комисия в Народното събрание, оповестява БНР.  Комисията одобри текстовете за актуализация на бюджета на държавното публично обезпечаване. От 1 октомври ще има преизчисляване на пенсиите, което ще усили средствата за към 720 000 пенсионери.

Депутатите взеха решение от 1 юли минималната пенсия да бъде 467 лв., а оптималната – 2 000 лв.. Най-сериозен спор провокира текстът, съгласно който от 1 октомври оптималната пенсия ще се усили до 3 400 лв.. Георги Ганев от Демократична България предложи таванът да е 2 500, а Кирил Ананиев предизвести, че друго държавно управление ще би трябвало да извършва записаното от актуалното, което провокира разговор сред двамата.

Остра дискусия провокираха и предложенията за нарастването на междинното равнище на пенсиите, както и дали добавките за коронавирус би трябвало да бъдат част от главната пенсия или да бъде оставена като добавка: Очаква се идната седмица текстовете да влязат и в пленарната зала, с цел да бъдат дефинитивно доказани.

По-рано през днешния ден обаче не беше несъмнено дали пенсиите ще бъдат увеличени. За разискванията в Народното събрание вижте. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР