С 10% е намаляла реалната покупателна способност на българските работещи

...
С 10% е намаляла реалната покупателна способност на българските работещи
Коментари Харесай

ГЕРБ: Въпреки растящата инфлация, ще осигурим стабилност за гражданите


С 10% е намаляла действителната покупателна дарба на българските работещи жители, а инфлацията е 17.8%, сочат данните на Национален статистически институт за второто тримесечие на 2022 година

По време на нашето ръководство имахме действително покачване на приходите от 40%.

Това съобщи някогашният финансов министър Кирил Ананиев.

Днес кандидат-депутати от ГЕРБ организират среща с управлението и представители на КНСБ.

Всяка стратегия би трябвало да бъде финансово обвързана, разяснява Ананиев.

“Трябва да има мощна, политическа и реалистична смяна, а нашата стратегия е финансова обвързана. Ние не си разрешаваме да поемаме обещания, които не са финансово обезпечени.

Ние ще възстановим провеждането на консервативна и виновна фискална политика, с цел да се резервира сигурността на страната.
Ще наблегнем върху нарастване на приходната част на бюджета по подобен метод, че да не усилваме налозите.
Чрез действително увеличение на заплатите – 1 200 лева минималната работна заплата, 1000 лева минимална пенсия и 2 800 лева междинна работна заплата до края на нашия мандат ние ще осигурим една постоянна среда за жителите, макар растящата инфлация ”, посочи още Кирил Ананиев.

Той дефинира като значими задания влизането на България в Еврозоната, одобряването и влизането в действие на всички стратегии, програмата за развиване на селските райони, и Планът за възобновяване и резистентност, защото те са основни за повишаване на вложенията в страната.

“Ние предвиждаме и смяна в Плана за възобновяване, тъй че неефективните ограничения в него да бъдат сменени с такива, потвърдили се във времето ”, изясни още Ананиев.
Лъчезар Борисов посочи, че има огромно съвпадане сред заложените ограничения в програмата на ГЕРБ и настояванията на КНСБ.
“Имаме 90% съвпадане с препоръчаните от нас ограничения и с Меморандумът, направен от КНСБ, – единствената разлика е във връзка с данъчната система ”, акцентира още Борисов.

Партията на Борисов планува възстановяване на транспортните връзки, както и ограничения за понижаване на районните неравенства, стана ясно от думите на някогашния обществен министър Деница Сачева.

“Предвиждаме и възстановяване на младежката политика, като младите ще могат да се възползват от помощта 60/40.

Трябва промяна в системата за обществено подкрепяне, основаване на Кодекс за обществена система, както и смяна в обществените ограничения, с цел да бъдат по-ефективни.

Предвиждаме и действието на Фонд за основаване на обществени нововъведения, тъй че да се вкарат технологии в обществената сфера ”, добави още Сачева.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР