РЗОК-Враца финализира процедурата по подписването на договори и допълнителни споразумения

...
РЗОК-Враца финализира процедурата по подписването на договори и допълнителни споразумения
Коментари Харесай

Здравната каса подписа договори с болниците във Враца

РЗОК-Враца завърши процедурата по подписването на контракти и спомагателни съглашения с изпълнителите на извънболнична, болнична и дентална помощ, подали заявки за работа през 2018 година
Сключените и настоящи контракти по реда на Националния рамков контракт /НРД/ за медицински действия за 2018 година за оказване на първична извънболнична здравна помощ /ПИМП/ са 97, от които 95 като самостоятелни практики и 2 като групови практики. Така броят на общопрактикуващите лекари в региона, сключили контракт с РЗОК-Враца, е 99 за 2018 година През 2017 година техния брой е бил 101.
Сключените и настоящи контракти по реда на НРД за медицински действия за 2018 година за оказване на профилирана извънболнична здравна помощ /СИМП/ са 125. От тях 100 лекари експерти ще работят на самостоятелен контракт с РЗОК-Враца. През 2017 година те са били с един повече. Запазва се броят на подписаните контракти с медицински центрове – 18, с ДКЦ – 1, с групови практики – 5 и за сложно диспансерно наблюдаване – 1 контракт.
Сключените и настоящи контракти по реда на НРД за дентални действия за 2018 година също са с един по-мало по отношение на 2017 година 88 стоматолози от региона ще работят с РЗОК-Враца като самостоятелна процедура, 13 са груповите стоматологични практики, има 1 контракт с медико-дентален център и 1 с медико-дентален център за оказване на профилирана извънболнична дентална помощ.
Сключените и настоящи контракти с РЗОК-Враца по реда на НРД за медицински действия за 2018 година за осъществяване на медико-диагностична активност са 19, с два повече от 2017 година Така в област Враца ще действат общо 5 независими медико-диагностични лаборатории, лаборатории ще работят и в 3 МБАЛ, в 2 медико-дентални центъра, в 7 медицински центъра, в 1 ДКЦ и 1 лаборатория в профилираната болница в Роман.
Болниците, които ще работят по контракт с РЗОК-Враца през 2018 година, са общо 12, като на територията на област Враца типа на контрактуваните действия в болничната помощ по клинични пътеки, амбулаторни и клинични процедури се резервира по отношение на 2017 година като се изключи активността по инвазивна кардиология изпълнявана до март 2018 година в МБАЛ „ Христо Ботев “АД.
На територията на област Враца по контракти с РЗОК-Враца през 2018 година работят общо 54 аптеки, които отпускат лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни за специфични медицински цели, назначени за домашно лекуване.
РЗОК-Враца припомня, че до края на юни здравноосигурените лица имат право да създадат нов непрекъснат избор на персонален доктор. За задачата е належащо да попълнят формуляр за промяна – така наречен „ Регистрационна форма за непрекъснат избор на общопрактикуващ доктор “, който може да се разпечати от интернет страницата на НЗОК (www.nhif.bg). Попълнената регистрационна форма за непрекъснат избор дружно със здравноосигурителна брошура и документ за актуаленздравноосигурителен статус би трябвало да бъдат показани на новоизбрания персонален доктор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР