Рязкото покачване на търсенето на подобни устройство доведе до съществено

...
Рязкото покачване на търсенето на подобни устройство доведе до съществено
Коментари Харесай

Камери и уебкамери – големите печеливши от… коронавируса

Рязкото повишаване на търсенето на сходни устройство докара до значително повишение на цените им

Пазарът на уеб камери ще записва забележителен растеж тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

Има няколко промишлености, които безусловно разцъфтяха с помощта на пандемията Ковид-19. Поръчките на преносими компютри и таблети скочиха поради потребността да бъдат оборудвани учениците и студентите – наред с всички, работещи от дома; системите за видеоконференции също „ избуяха ” . Оказва се, че и камерите и видеокамерите се радват на мощно търсене около всичко това.

Пазарът на уеб камери ще означи замайващ растеж, предвиждат анализаторите от Orian Reserch. Те не издават числа, само че неотдавна започнаха да популяризират новия си отчет по тематиката, който приказва за „ доста висок средногодишен напредък ” до 2026 година

Нови пазарни фактори

На фона на рецесията с Ковид-19 и настъпващата икономическа криза, пазарът на уеб камери в международен мащаб ще доближи плануваните 3,8 милиарда щатски $ през интервала до 2028 година, отчитайки средногодишен ритъм на напредък от 7,4%, съгласно разбор, оповестен от ReportLinker. В края на 2020 година обаче ще бъде маркиран незабравим растеж, считат анализаторите.

Съединени американски щати и Европа се обрисуват като пазарите, отчитащи максимален размер. Но доста динамичен растеж се чака и в Китай.

„ Обвинявана за пандемията, Китай е изправена пред обилни политически и стопански провокации ”, споделят анализаторите. „ На фона на възходящия напън за икономическо разграничаване, изменящите се връзки сред Китай и останалия свят ще повлияят на конкуренцията и опциите на пазара на уеб камери. Предвид това и изменящите се геополитически, бизнес- и потребителски настроения, втората най-голяма стопанска система в света ще нарасне с 12% през идващите няколко години… ”, се споделя в прогнозата.

„ Непрекъснатият мониторинг за появяващи се признаци на новия международен ред след рецесията Ковид-19 е наложителен за разрастващите се бизнеси и техните проницателни водачи, които се стремят да намерят триумф в динамично изменящия се пазарен пейзаж на уеб камери ”, означават анализаторите.

Паралелно с това някои пазарни наблюдаващи акцентират и скока на цените на уеб камерите в последните месеци. Рязкото повишаване на търсенето е довело до значително повишение на цените още през април.

Промени при фотоапаратите и аксесоарите

В допълнение към това се оказа, че и пазарът на цифрови фотоапарати към този момент търпи известни промени по отношение на взрива на видеоконференциите и уеб камерите. Първите промени към този момент са факт. Някои производители на цифрови камери започнаха да модифицират своите модели, тъй че да могат да се употребяват и като уеб камери.

Така да вземем за пример, Panasonic направи по-лесно нейните безогледални фотоапарати да се употребяват като уеб камери посредством USB кабел благодарение на нова бета-версия на своето приложение Lumix Tether. Подобен ход предприе и Fujifilm преди броени дни.
още по тематиката
Използването на безогледална камера може доста да усъвършенства качеството на изображението при видео диалози, изключително спрямо „ типичното ” качество на картината от вградена уеб камера на преносим компютър, споделят производителите.

И до момента в който софтуерът на Panasonic изисква известна обработка, преди видеосигналът да се изпрати към приложенията за видеоконференции, то Canon и Fujifilm отидоха стъпка по-далеч и направиха по този начин, че видеосигналът може да се предава непосредствено в Zoom среща, без да минава през каквато и да е стратегия за предварителна обработка.

Наред с всичко това динамичност има и на пазара за аксесоари за уеб камери и фотоапарати. Най-силно се вижда взривът на маркетингови материали, свързани с продажбите на „ средства за цялост ” – разнообразни дребни капачета за физическо закриване на лещите на уебкамерите на преносимите компютри и смарт телефоните.

Активната реклама на сходни „ аксесоари ” се свързва с нарасналата хакерска интензивност във времената на ковид и разбирането, че камерите са релативно лесни за хакване. Редица изявления дават за образец признанието на Марк Зукърбърг, шефа на Фейсбук, че закрива уеб камерата си и маскира микрофона си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР