Рязко спадна предлагането на жилища в платформи за краткосрочно отдаване

...
Рязко спадна предлагането на жилища в платформи за краткосрочно отдаване
Коментари Харесай

Силен спад в предлагането на тези жилища

Рязко спадна предлагането на жилища в платформи за краткосрочно отдаване чартърен като Airbnb и HomeAway в Гърция. Понижението е с близо 50%, а тук-там, като да вземем за пример северна Атина и предградията на гръцката столица, то доближава 70%.

В последна сметка, спадът е най-осезаем в северните покрайнини на гръцката столица, които постоянно са се считали за рискови по повод краткосрочното отдаване чартърен, заради отдалечеността от огромните туристически забележителности и неприятната лошата транспортна досегаемост. Всичко това караше вложителите да се насочат към избрани категории наематели. На първо място гърци, които живеят отвън столицата.

Стабилно остана търсенето в южните покрайнини на Атина. Близостта им до плажа оказа помощ в такива региони като Алимос, Глифада, Палайо Фалиро, Вула и Вулиагмени предлагането на жилища за краткосрочно отдаване чартърен съвсем да не намалее.

Най-активен остава пазарът на краткосрочно отдаване чартърен в центъра на Атина. В профилираните уеб сайтове се оферират близо 1600 парцела. Това е едвам с 11% по-малко по отношение на февруари 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР