Рязка промяна на времето се очаква тази нощ. Дъждът, който

...
Рязка промяна на времето се очаква тази нощ. Дъждът, който
Коментари Харесай

Рязка промяна на времето от тази нощ, усложняване на пътната обстановка

Рязка смяна на времето се чака тази нощ. Дъждът, който към този момент вали в някои елементи на страната, ще премине в сняг. Поне в утрешния ден чувството за зима ще бъде напълно действително. Бурни ветрове, интензивни превалявания и виелици. Това е прогнозата за неделния ден. Тръгвайте на път единствено в краен случай, поучават от Агенция " Пътна инфраструктура ". И най-добре по първокласните пътища, които се почистват с преимущество. Още тази нощ дъждът в Западна и Североизточна България ще премине в сняг. Утре сняг ще вали над цялата страна.

3000 снегопочистващи машини са в подготвеност да разчистват републиканските пътища. Зимните гуми са наложителни, припомнят от АПИ, както и да се кара с нараснало внимание и съобразена скорост. Добре е в автомобила да имате фенерче, вода, храна и задоволително гориво, поучават от Пътна полиция.

Жълт код е разгласен за на следващия ден в 22 области в страната. Комбинацията сред мощния снеговалеж и бурния вятър понижават видимостта и основават условия за преспи. При доста мощен вятър, в случай че сте вкъщи, е добре да изключите тока и водата. Ако се на път, потърсете заслон.

Причината за утежняването на времето е средиземноморски циклон, който минава над страната ни. Значителни превалявания се чакат областите Смолян и Кърджали - до 30 литра на квадратен метър. В останалата част на страната количеството на преваляванията ще бъде сред 5 и 20 литра на квадратен метър.

Виелици и навявания са вероятни в Дунавската низина, Родопите и Подбалкана. Снежната завивка в столицата се чака да доближи 20 сантиметра.

От на следващия ден вечер преваляванията последователно ще стопират. Новата седмица ще стартира с облачно време, само че без превалявания. И още веднъж - в случай че е допустимо - отложете пътуването в утрешния ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР