Рязка промяна на времето през последните дни. Температурите се понижиха

...
Рязка промяна на времето през последните дни. Температурите се понижиха
Коментари Харесай

Летни температури ни очакват до неделя

Рязка смяна на времето през последните дни. Температурите се намалиха съществено, само че се чака ново стопляне в идващите дни.

" От на следващия ден внезапно се покачват температурите. В градове като Ловеч, Велико Търново и Русе температурите ще доближават 31-32 градуса. От неделя стартира последователно захлаждане с нарастване на облачността и валежи в западните региони. Температурите ще бъдат сред 20 и 27 градуса, понеделник и вторник последователно ще се намаляват ", предвижда синоптикът Петър Янков в студиото на " България заран " по.

В събота времето ще бъде по-подходящо за туризъм в планината, само че проблем ще бъде мощният вятър - до 15 метра в секунда. Топлият вятър ще се усеща по северните скатове на планините.

Обикновено октомври е динамичен месец във връзка с температурите, няма нищо извънредно. В цяла Европа времето е по-динамично, стана ясно още от думите на синоптика пред Bulgaria ON AIR.

" Температурите ще са по-ниски през идната седмица, мъглите ще са постоянно събитие през първата половина. От четвъртък идната седмица стартират дъждове, които ще продължат до събота. В събота ще превалява сняг по високите елементи на планините, само че няма да се задържи. В обитаемоте места не се чакат снеговалежи ", сподели още Петър Янков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР