Рязък скок на цената на личната карта предлагат от МВР.

...
Рязък скок на цената на личната карта предлагат от МВР.
Коментари Харесай

Рязък скок на цената на личната карта предлагат от МВР

Рязък скок на цената на персоналната карта оферират от Министерство на вътрешните работи. Изготвена е нова методика за пресмятане на размера на таксите за издаване на българските персонални документи, одобрена от министъра на вътрешните работи. Ако държавното управление утвърди измененията,
услугата към този момент ще коства съвсем двойно повече – 30 лева вместо досегашните 18 лева
за хора сред 18 и 70-годишна възраст. Като това е цената за елементарна услуга. За поръчката с бързо или експресно издаване на документ, цените се удвояват и утрояват.

За първо издаване на персонална карта на лицата от 14 до 16 години следва да се резервира в този момент съществуващата преференция за гратис издаване и при трите типа елементарна, бърза и експресна услуга.
Непълнолетните, които са изгубили картата си, пък ще заплащат 21 лева
за ново издаване вместо досегашните 13 лева

Както и до в този момент персонална карта на българските жители от 14 до 18-годишна възраст се издава със период на годност 4 години, а на навършилите 18-годишна възраст – със период на годност 10 години.
Предвижда се и друга смяна в Закона за българските персонални документи,
с която ще отпадне опцията за издаване на безсрочни персонални карти. По искане на лицата, навършили 70-годишна възраст, може да им се издаде персонална карта със период на годност 30 години.

Новата методика е препоръчана поради разбиране на условията на европейския правилник за повишение на сигурността на персоналните карти.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР