Рязък и сериозен ръст на случаите на скарлатина у нас.

...
Рязък и сериозен ръст на случаите на скарлатина у нас.
Коментари Харесай

Скарлатината настъпва повсеместно

Рязък и сериозен растеж на случаите на скарлатина у нас. За това оповестяват лекари, родители и шефове на учебни заведения и детски градини.

Тенденцията се удостоверява и от лабораториите. От началото на годината в страната са регистрирани 2673 случая. За съпоставяне - за същия интервал на предходната година те са едвам 41. Това демонстрират данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Медиците изясняват скока с това, че ограничаващите антиковид ограничения са нарушили равнищата на имунитет. Здравните управляващи пък припомнят, че признаците са температура, повръщане, болки в гърлото, ангина, присъщи обриви по кожата и лигавиците и левкоцитоза.

„ Има голям скок - най-малко 100%. Тази година има извънредно доста нетипични форми - протичат или единствено с ангина, или единствено с обрив. Има и доста здрави деца, които са заразоносители. Затова се популяризира много бързо. Има класове с 30 деца, единствено седем не са носители “, изяснява педиатърът доктор Захаринка Гочева пред бТВ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР