Рядко интелигентен, възпитан и надраснал възрастта си, 19-годишният Любослав Стоев

...
Рядко интелигентен, възпитан и надраснал възрастта си, 19-годишният Любослав Стоев
Коментари Харесай

Музиката е новото поприще на Любослав след 14 г. спортни...

Рядко образован, учтив и надраснал възрастта си, 19-годишният Любослав Стоев от Хасково приключва през м.г. финансово-стопанската гимназия в града. Играе професионално спортни танци в продължение на 14 години. Сега желае да се занимава с поп и хип-хоп музика. Нищо по-естествено от това, поради че и родителите му са известни реализатори на национална музика. Любослав дефинира себе си като човек на изкуството. На пръв взор това проличава от външността му, даже в всекидневието. Перфектната визия на младежа събира погледите на близките. Тъй като акцентира някои черти на лицето си с лек грим и с ефектната си прическа, външността му разсънва същински интерес както при нежния пол, по този начин и от страна на мъжете. За него приятелите му споделят, че когато Господ е раздавал хубост и сексапил, той се е наредил няколко пъти на опашката. Ексцентричната осанка на Любослав напълно се припокрива с разбиранията, с душевния му мир и логиката на психиката за живота, която той изповядва. А тя е простичка: “Не ме интересува дали другите ме харесват или не, нито какво мислят. Важното е аз да се одобрявам ”.

Любослав СТОЕВ,
танцьор и артист
Интервю на
Милена ЛАВЧЕВА

- Любослав, евентуално съзнаваш, че атрактивната ти визия буди значителен интерес у хората? Логично изниква въпросът какъв човек си ти? Работиш ли, с какво се занимаваш?
- През м.г. приключих финансово-стопанската гимназия в Хасково, в този момент работя - естествена работа като всеки. В продължение на 14 години се занимавах със спортни танци професионално. И мога да кажа, че съм човек на изкуството.
- Откога се гримираш в всекидневието си, а освен за сцената?
- Това неотдавна си мислехме с моята най-голяма другарка и не можахме да се сетим. Може би от към две години. По принцип около танците от дребен ми се постановяваше да поставям грим, танцувам от 5-годишен. Когато излизам на сцената, по участия и надпревари театралният грим е наложителен.
- Деликатен грим, подложен с ювелирна акуратност, самичък ли го правиш или ползваш експерт?
- Абсолютно самичък си върша всичко, което е по мене. Понякога и облеклата си върша самичък. Сам се научих да гримирам от интернет, от клипчета. Младото потомство е такова - всичко можем да си намерим в интернет и не са нужни доста средства човек да се научи да наподобява добре. Най-напред за свое лично наслаждение, а също и да радва окото на хората. Ако човек самичък не се харесва, няма по какъв начин да бъде харесан от някой различен. Гледам да употребявам единствено професионални артикули, тъй като са по-качествени. Човек се усеща постоянно по-добре с маркова и по-скъпа козметика. В момента има девойки, които ми пишат и ме молят да ги гримирам. Поел съм ангажимент към няколко от тях да ги гримирам за бала им, за другарската им вечер. Гримирим също всичките ми приятелки, майка ми, сестра ми, всички желаят да ги гримирам.
- А майка ти, татко ти, по какъв начин се отнасят към твоята екстравагантна осанка?
- Майка ми е доста необятно скроен човек и безусловно в никакъв случай не ми е правила проблеми, нито татко ми. И двамата са естествени хора, постоянно са ме подкрепяли във всяко едно нещо, с което желая да се занимавам.
- А с какво искаш да се занимаваш?
- Занапред желая да се занимавам професионално с музика, по-специално в стиловете поп, хип-хоп и R&B. Обичам да пея. Говорил съм с композитор, който ще ми направи песента и текста. Имам към този момент подготвена ария. В тази посока ме осеняват идейки и си ги протоколирам.
- Не си ли мислил тогава да участваш в някой от многото музикални телевизионни състезания?
- Не, не! Не желая да вземам участие в музикални състезания. Много мои другари, както и хора, които не ме познават персонално ми пишат в обществените мрежи и ме карат да вземам участие в някакъв сходен конкурс. Което от една страна е хубаво, тъй като посредством тези формати придобиваш огромна известност и доста хора ти слушат музиката. Но това не е моето място. Защото аз не желая да ме слагат в граници, да ми споделят по какъв начин да пея, какво да пея. Имам построен собствен личен жанр, който считам да подкрепям отсега нататък. Това е фантазията ми - да пея.
- А по какъв начин мъжете реагират на визията ти?
- Различно. Има такива, които им харесва, има такива, на които не им харесва. Всъщност съгласно мен на всички им харесва, само че тези, на които не им харесва се вършат, че не им харесва, тъй като по този начин се усещат един тип по-големи мъже. Но на мен това не ми пречи. Не е нужно всички да ме харесват, значимото е аз да се одобрявам. Аз пребивавам живота за себе си, не за някой различен. Това е моят живот. Аз съм още прекомерно млад, само че колкото по-рано го осъзнае човек това, живее доста по-щастливо. Определено би трябвало да има граници, само че не би трябвало да има терзания по какъв начин изглеждаш, по какъв начин да се държиш. Ако някой желае да се държи зле - да се държи зле, това си е за него. В последна сметка всичко, което правиш, го правиш за себе си, колкото и егоистично да звучи.
- И прическата ти е ексцентрична...
- Да, за нея употребявам двама фризьори. Единият единствено за подкастряне, в действителност това е сестра ми, която има фризьорски салон, а различен коафьор за боядисването. Това лято считам да се направя целия рус, само че още си мисля.
- Много си на “ти ” с модата, имаш взор за красивото, естет си, мислил ли си да се реализираш като стилист да вземем за пример, гримьор?
- А, това несъмнено е от зодията ми - Дева. С асцендент Везни, в случай че това има значение. Но не мисля да бъда стилист. Освен на себе си.
- А в този момент до теб има ли непосредствен на сърцето ти човек?
- Не, нямам и не желая да имам. В момента съм безусловно свободна душа и заета душа. Заета, тъй като се занимавам със себе си. Амбицирал съм се да реализира нещата, които желая да реализира, само че безусловно самичък, без помощ от никого, тъй като по този начин се усещам най-щастлив. Фокусирал съм се върху музиката и ще вложа цялата си сила там. Имам предпочитание да изучавам музика, тъй като в никакъв случай не съм употребил музикален възпитател. Родителите ми са музиканти, реализатори на национална музика, споделят се Румяна и Марин Стоеви и са част от оркестър “Хасково ”. Свирят и пеят. За татко ми мога да кажа, че е един от най-хубавите реализатори на национални песни.
- Толкова доста години си играл спортни танци, кой танц ти подхожда най-вече?
- Обичам самбата, бразилски танц, с бърз темп, доста принадлежности. Това ми харесва. Също доста обичам испанската музика. Навсякъде звучи такава, в този момент тя е шлагер. Няма по какъв начин да не сте я чували.
- Не съм, по новините и публицистичните излъчвания не пускат музика.
- Аз не обичам вести. Нищо забавно не дават. Не съм гледал телевизия повече от година. Защото като пусна тв приемника и постоянно дават някой измъчен човек. А аз имам доста мощно възприятие за емпатия, пострадвам поради видяното и чутото. Ако се е случило нещо гадно на някого, аз пострадвам и плача с него пет часа. После обмислям дълго време над това. Ако мога - давам препоръки. Между другото аз постоянно давам съответни препоръки, а на мен никой не ми дава такива, когато най-вече нуждая се.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР