Руснаците обстрелваха жилищни сгради в Запорожие, а украинците убиват мирни

...
Руснаците обстрелваха жилищни сгради в Запорожие, а украинците убиват мирни
Коментари Харесай

Зверства в Украйна: Откриха общ гроб в Лиман

Руснаците обстрелваха жилищни здания в Запорожие, а украинците убиват мирни поданици на Донецк

Гробове на повече от 50 цивилни са били открити в дребния украински град Лиман, който неотдавна беше освободен от украинските сили, оповестиха украински медии, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.

„ Руснаците са изкопали окопи и са принудили хора, подозирани от тях, че оказват помощ на украинските военни, да съберат телата на мъртвите за наново заравяне “, заяви украинският ефирен канал „ Хромадске “ и излъчи фотоси на гробното място.

Медията заяви, че някои от жертвите са починали при обстрел на града. 

Лиман беше високомерен от  руски войски през май след тежки сражения, а при започване на октомври беше отвоюван от силите на Киев, също след яростни боеве.

Не всички имена на починали са известни. Някои гробове са обозначени  само с номера.

Същевременно началникът на Запорожката регионална военна администрация Александър Старух заяви, представен от УНiАН, че съветските нашественици са обстрелвали с ракети инфраструктурни обекти и жилищни здания в града. 

„ Пожари са избухнали в Запорожие вследствие на вражеските офанзиви. Разрушени са и жилищни здания. Все още не е прочут точният брой на жертвите. Спасители към този момент са на място “, споделя Старух. 

От районното ръководство на полицията в Запорожие прибавиха, че вследствие на ударите са нанесени обилни вреди на няколко жилищни здания. 

" Има жертви. Спасителите към този момент вадят хора от руините ", се споделя в известието от полицията.

В същото време съветският публицист Борис Рожин разгласява в профила си в Телеграм фотоси от канала „ Война глазами журналиста “, на които се виждат телата на мъж и жена, убити при последните удари на Въоръжените сили на Украйна по Донецк. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР