Руснаците, които живеят в чужбина, ще могат да гласуват на

...
Руснаците, които живеят в чужбина, ще могат да гласуват на
Коментари Харесай

Руското външно: И руснаците в неприятелски страни ще могат да гласуват на президентските избори

Руснаците, които живеят в чужбина, ще могат да гласоподават на президентските избори през март, даже в случай че живеят в " вражески " страни, които са наложили наказания на Москва поради войната в Украйна, съобщи през днешния ден говорителката на министерството на външните работи на Русия, представена от Ройтерс.

Мария Захарова сподели, че изборни секции ще има във всички страни, в които Русия има дипломатически задачи, заяви Българска телеграфна агенция.

Както последователите му, по този начин и съперниците му чакат, че президентът Владимир Путин ще реализира победа на изборите на 15-17 март и ще продължи да ръководи още шест години, показва Ройтерс. Един от антивоенните претенденти, Борис Надеждин, води акция против него, само че Кремъл съобщи, че не го счита за сериозен противник.

Захарова разгласи, че Русия ще предложения задгранични наблюдаващи от Общността на самостоятелните страни – група страни, които бяха част от Съветския съюз, както и от Шанхайската организация за съдействие, която включва Китай, Индия, Пакистан и Иран.

Тя уточни, че би било " необичайно ", в случай че Русия предложения на изборите " русофобски " наблюдаващи от Съвета на Европа.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР