Руснаци се бият с руснаци на руска територия по време

...
Руснаци се бият с руснаци на руска територия по време
Коментари Харесай

Ще върнем земята си от режима. Как руски диверсанти се бият с руски войски на руска територия

Руснаци се бият с руснаци на съветска територия по време на войната, която Русия води в Украйна. Това се случва интензивно в последните дни в пограничните региони Курска и Белгородска област .

Става дума за основани в Украйна въоръжени групировки от съветски жители, които се борят против режима на Кремъл в родината си и са срещу военната ѝ експанзия в прилежащата страна. Действат като диверсанти, само че се водят част от украинската войска.

Легионът " Свобода за Русия " , Сибирският батальон и Руският доброволчески корпус (РДК) оповестиха във вторник, че през нощта са нахлули през западните граници на Русия и водят " яростни сражения " по време на взаимна военна интервенция. Москва отхвърли да има пробив - съгласно министерството на защитата не са позволени " нарушавания на държавната граница " и са били убити над 230 " диверсанти ".

На видеа, оповестени в Телеграм, обаче се вижда и чува, че има престрелки в обитаеми региони. Твърди се, че те са в Курска и Белгородска област.

В сряда представители на легиона „ Свобода за Русия “ оповестиха, че остават на територията на Курска област.

А в четвъртък съветските управляващи и Телеграм канали оповестиха, че покрай селището Теткино в Курска област и село Сподариушино в Белгородска област се водят сражения с " диверсионни-разузнавателни групи ".

Твърденията, както и тези на Москва, не могат да бъдат тествани през самостоятелни източници.

Те обаче идват на фона на украинска ракетна офанзива по Белгород, както и по голям брой области в Русия. От Киев публично не поемат отговорност за тях макар неофициалните потвърждения.

Атаки на " диверсионните групи " е имало и преди. Но в този момент съгласно специалисти те евентуално са се засилили преди идните в края на седмица президентските избори в Русия, защото нападенията им са неподходящи за Путин. Въпреки това неговата победа е сигурна, защото няма конкуренция.

Свободна Европа събра това, което се знае досега за офанзивите.
Къде в Русия се водят сражения
В четвъртък от Росгвардия оповестиха, че дружно с военнослужещи и чиновници на граничното ръководство на Федералната работа за сигурност ( ФСБ ) на Русия водят " боеве " с диверсанти, които се пробват да създадат пробив край Теткино.

По-рано губернаторът на Курска област Роман Старовойт написа, че диверсантите " не се отхвърлят от опитите си да влязат " на съветска територия.

Кметството на Белгород заяви също по този начин, че град Грайворон е обстрелван и помоли локалните поданици да слязат в убежищата. По-рано от Министерството на изключителните обстановки оповестиха, че се обстрелва Сподариушино, което е ситуирано в градския регион Грайворон.

По-късно Министерството на защитата заяви, че съветските елементи са осуетили " следващия опит за пробив на украинските въоръжени сили в съветската гранична територия " край Сподариушино. " В резултат на въздушните удари и артилерийския огън са унищожени до 195 военнослужещи ", се споделя още в известието, в което се прибавя за няколко унищожени единици военна техника.

Военният сътрудник Александър Коц написа, че " нападението против граничния пункт Сподариушино се отблъсква ".

" Врагът е на 50 метра, хвърля гранати по нашите хора. Пристигат танкове, бойни машини на пехотата " Брадли " , авиация, работят реактивни системи за залпов огън. В село Козинки - против Велика Писаревка - оттова се пробват да пробият с бронирани машини ", твърди той.

Телеграм каналът Shot, базирайки се на източник, заяви, че вследствие на отблъскването на нападението покрай границата с Белгородска област " са унищожени 12 украински диверсанти и двe машини " Брадли ".

" Диверсионно-разузнавателната група се приближи откъм страната от украинското село Поповка към Сподариушино. В момента там се води стълкновение. Общо в групата има към 30 души. Срещу тях работят съветски изтребители. Вдигната е авиация ", се споделя в известието.

По-рано Руският доброволчески корпус (РДК) - една от групите, които се бори на страната на Украйна, прикани жителите на Белгородска и Курска област да се изтеглят: " Принудени сме да отвърнем на огъня по военните обекти в пограничните региони. Евакуирайте се неотложно! ".

РДК също по този начин заяви, че един боен - Дмитрий Голишкин , е умрял в автомобил, по който е стреляно в Белгород. По-рано губернаторът Вячеслав Гладков пък заяви за гибелта на един гражданин на града, чиято кола " е била обстрелвана ".

Освен това доброволци от легиона " Свобода на Русия " са унищожили два склада с муниции на съветската войска в село Теткино в Курска област, което се намира покрай границата с Украйна, оповестиха в Телеграм от формированието. От там споделиха, че те са били изумени от артилерия.

Във вторник групата " Свобода за Русия " разгласява и видео, в което се споделя, че частите му се намират на руско-украинската граница.

" Както всички наши съграждани, в Легиона мечтаем за Русия, освободена от диктатурата на Путин. Но ние не просто мечтаем: поставяме всички старания, с цел да изпълним тези фантазии. Ние ще върнем земята си от режима сантиметър по сантиметър ", споделя един от въоръжените членове на групата.
Кои са те?
За " Свобода за Русия ", Сибирският батальон и РДК се знае малко - от съображения за сигурността на фамилиите на членовете му. Знае се обаче, че те са част от украинските въоръжени сили и са съвсем напълно формирани от етнически руснаци, непринудено минали на страната на Украйна.

По-точно те са част от за териториална защита на Украйна, в който са се присъединили десетки хиляди доброволци от началото на войната,.

Киев споделя, че те работят " безусловно самостоятелно " На територията на Руската федерация, само че това няма по какъв начин да бъде без значение доказано.

" Това не са наемнически групи, бойци на свободна процедура или просто някакви мародери. Според това, което е известно, частите се състоят от етнически руснаци, които се борят на украинска страна ", разяснява военният специалист Андрас Рач пред немската социална ZDF.

Колко души влизат в трите формирования не е ясно. Легионът " Свобода на Русия " е с бройка почти колкото един батальон, т.е. разполага с няколкостотин бойци, твърди обаче Рач. Той счита, че другите две обединения общо разполагат с почти толкоз бойци, колкото един слаб батальон.

Като съображение за дейностите си трите групи споделят, че се борят за независимост и правдивост за Русия. Според тях обаче " незаконния диктаторски режим в Руската федерация " не може да бъде свален по кротичък път, а единствено " с оръжие в ръка ".

За първи път диверсантите нападнаха регионалния център Грайворон в Белгородска област още в края на май предходната година и влязоха в. Тогава имаше ранени измежду локалните поданици, а Русия още веднъж сподели, че е ликвидирала 70 от тях.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР