Руснакът Даниил Медведев отреди като една от най-големите в кариерата

...
Руснакът Даниил Медведев отреди като една от най-големите в кариерата
Коментари Харесай

Медведев: Tова е една от най-големите победи в кариерата ми

Руснакът Даниил Медведев отреди като една от най-големите в кариерата си купата на финалния шампионат на АТП на осемте най-хубави през сезона в Лондон.Поставеният под номер 4 Медведев победи на финала в оспорван дуел първенеца от Откритото състезание на Съединени американски щати и трети в международната класация Доминик Тийм (Австрия) с 4:6, 7:6(2), 6:4 за 2:43 часа.

" Мачът беше необикновен, това е една от най-големите победи в кариерата ми, три сета против подобен мощен състезател. Поздравления за Тийм за постигнатото през този сезон, той към този момент е в учебниците по тенис. Надявам се в бъдеще да имаме доста мачове в огромните шампионати ", сподели Медведев.
Той е благополучен, че представител на Русия печели първото и последното издание на финалите на АТП в Лондон.

Финалният шампионат се организира в Лондон от 2009 до 2020 година, а от 2021 до 2025 година хазаин на конкуренцията ще бъде Торино (Италия). Първият победител в шампионата в Лондон беше руснакът Николай Давиденко.

" Давиденко беше първият, който завоюва тук, припомням си го. Той победи най-хубавите в света, сподели недействителен тенис. Много се веселя, че успяхме да затворим последния шампионат с съветското знаме в Лондон ", сподели Медведев.

" Сега ми следва отмора, може би няма да отида на никое място. Мисля, че просто си почивам вкъщи с жена ми. Сезонът беше по-кратък, само че въпреки всичко беше сложен. Тренирахме и играхме седмици поред ", добави руснакът.

Доминик Тийм съобщи, че е отчаян след загубата.

" Разбира се, че съм отчаян. Даниил направи необикновен мач, поздравления за страхотния сезон. Надявам се, че към момента ни предстоят страхотни мачове. Беше наслаждение да играя с него ", сподели Тийм.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР