Руснак, който се опитал да предаде тайни на германското правителство

...
Руснак, който се опитал да предаде тайни на германското правителство
Коментари Харесай

Русия арестува мъж за шпионаж в ползва на Германия

Р уснак, който се опитал да съобщи секрети на немското държавно управление в подмяна на помощ при преместването си там, е наказан на 12 години затвор за държавна измяна , заяви съветски съд, съобщи Агенция Франс Прес.

Откакто Русия стартира нападението си против Украйна преди две години, управляващите повдигнаха обвинявания в държавна измяна против десетки хора, които упрекват в подкрепяне на Киев и Запада.

46-годишният гражданин на Омска област в Сибир е събирал секретна военна информация и се е " опитал да откри контакт " с немски чиновник, заяви Омският регионален съд.

Според известия в локалните медии службите за сигурност са задържали мъжа през юни 2023 година и са разкрили у него флаш памет, съдържаща координати на съветски военни елементи.

Подсъдимият е бил стимулиран от желанието да получи " подпомагане за пренасяне в Германия за непрекъснато престояване " и е наказан на 12 години в наказателна колония със непоколебим режим, заяви съдът.

Измяната се санкционира с пожизнен затвор в Русия, само че съгласно правозащитни групи Москва постоянно ползва това обвиняване към опозиционни фигури и критици на офанзивата ѝ в Украйна.

През февруари съветските служби за сигурност ФСБ оповестиха, че са арестували американска рускиня за държавна измяна, откакто тя е била упрекната в набиране на средства за украинската войска. 

а за украинската войска. 

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР