Руслан Тодоров, който се опита да убие свой съсед в

...
Руслан Тодоров, който се опита да убие свой съсед в
Коментари Харесай

Ще разпитват свидетели по делото за Руслан, който простреля свой съсед в Асеновград

Руслан Тодоров, който се опита да убие собствен комшия в Асеновград, вследствие, на което пострада и полицайка, не се призна за отговорен пред съда. На днешното разпоредително съвещание в Окръжен съд-Пловдив  присъстваше потърпевшият Христо Иванов и обвиненият Тодоров, който все още е с наложена мярка гаранция в размер от 3 хиляди лв..
Прочетете още
Христо Иванов и отбраната му юрист Димитър Колев предявиха молба, която съдът одобри и той бе конституиран в като частен обвинител.

Припомняме, че и двете обвинявания против Руслан Тодоров са за тежки умишлени, като наказването за опит за ликвидиране е отнемане от независимост от 10 до 20 години. В хода на делото бранителят му юрист Йордан Давчев съобщи, че има позволени нарушавания и производството би трябвало да бъде прекъснато  върнато на проверяващите органи. Причината за това е, че при осъществяване на следствения опит оповестеният час, който бил котел на  предходния бранител на Тодоров  е бил 14:00 часа, а същият се провел в 10:00 часа сутринта. Така той не е участвал и това е лишило обвинения от право на отбрана. Той пожела нов следствен опит и разглеждане на делото по общия ред с разпит на очевидци и движимости лица.

Давчев изиска още от окръжните магистрати да бъде анулирана възбраната на Руслан да излиза отвън страната, тъй като той изкарва прехраната си като работил в Германия или търгувал с облекла от Турция. По отношение на отправеното искане за връщане на делото, държавното обвиняване съобщи, че е ненужно тъй като този въпрос не се преглежда в разпоредителното съвещание.

Съдът след заседание и като прегледа мненията на страните, реши, че няма причина производството да бъде прекъснато и върнато на прокуратурата и остави настояването без почитание. Мотивите за това са, че посоченото от Давчев нарушаване по събиране на доказателства в досъдебното произвеждане се преглежда всъщност, а не в разпоредително съвещание. Магистратите не почетоха и настояването за отсрочване на възбраната по отношение на Руслан за излизане отвън страната и потвърдиха мярката му за неотклонение.

Делото бе планувано за средата на декември, когато ще стартират разпитите  на очевидци и движимости лица.

Припомняме, че Руслан, който е осъждан, живеел в Асеновград дружно със брачната половинка си и трите им деца. Той и татко му били във омраза от години със съседи от години.  Често възниквали кавги и сбивания между семействата. На 16 декември 2022 година още веднъж зародил спор сред двата враждуващи рода. Поводът бил отправени обиди и закани от бащата на Руслан към мъж от другата рода и фамилията му. Стигнало се до всеобщо сборичкване с дървени колове и железни прътове. 

Бащата на Руслан бил ударен по време на абсурда. Когато схванал за това, мъжът излязъл на улицата. Приближил се до жертвата си и го прострелял с военен револвер, с което създал опасност да пострадат и още четири лица – три дами и едни мъж, намиращи се наоколо.  Пострадалият е бил откаран в болница, където е претърпял животоспасяваща интервенция.

Инцидента пострада още един мъж и полицайка, която е изпълнявала служебните си отговорности. Жената е била нападната от двете ромски семейства, които са влезнали в кавга след приложимост на алкохол. Тя има повърхностна рана, като са били счупени и стъклата на две полицейски коли. 

По делото е налично и умозаключение на физико – химическа експертиза, от която се открива, че по облеклата и по ръцете на обвинения, са открити микрочастици, които по състав подхождат с частиците, открити в цевта на револвера, конфискуван от местопроизшествието, с който са били възпроизведени изстрелите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР