Руското военно командване формира резерви за поддръжка на продължителни настъпателни

...
Руското военно командване формира резерви за поддръжка на продължителни настъпателни
Коментари Харесай

ISW: Руското командване формира резерви за продължителни настъпателни операции в Украйна

Руското военно командване образува запаси за поддръжка на продължителни настъпателни интервенции в Украйна. Анализаторите от Института за проучване на войната (ISW) са уверени, че тези сили надали ще действат като сплотени широкомащабни формирования за навлизане или потребление тази година, предават УНИАН и " Фокус ".

Според украинския боен наблюдаващ Константин Машовец, руснаците възнамеряват да пуснат в деяние по-голямата част от своите " стратегически запаси " преди плануваната атака на Русия през лятото на 2024 година Той обаче счита, че е малко евентуално те да съумеят да окомплектоват тези войски до цялостния им потенциал заради липса на материални запаси и жива мощ.

Експертът уточни като образец 44-ти армейски корпус (АК) на Русия, който се образува в състава на Ленинградския боен окръг, и 163-ти бронетанков ремонтен цех на Русия. Според него неналичието на материално-технически средства ще попречи на образуването на съветските " стратегически запаси ". Русия ще може да обезпечи единствено 55-60% от въоръжението и оборудването, което ще изисква 44-ти АК до края на 2024 година

Според Машовец съветските управляващи се пробват да удвоят производството в 163-ти бронетанков ремонтен цех до лятото, само че тази цифра евентуално ще бъде реализирана едвам до края на годината. Експертът отбелязва, че способността на Русия да създава нови оръжия и съоръжение и да модернизира старите системи " не подхожда “ на това какъв брой бързо се надява да оборудва своите стратегически запаси.

" Оценката на Машовец е в сходство с оценката на ISW, че съветското отбранително произвеждане е в положение да поддържа настоящия ритъм на съветските настъпателни интервенции, само че е малко евентуално да бъде в положение да поддържа изцяло евентуална задача на оперативно или стратегическо равнище през 2024 година “, заключават анализаторите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР