Руското външно министерство заяви, че няма доказателства обвинените от Вашингтон

...
Руското външно министерство заяви, че няма доказателства обвинените от Вашингтон
Коментари Харесай

Москва: Няма доказателства за хакерски действия и връзки с разузнаването на 12-те руснаци

Руското външно министерство съобщи, че няма доказателства упрекнатите от Вашингтон 12 души да са свързани с съветското военно разузнаване или да са проникнали в компютри на Демократическата партия на Съединените щати, съобщи БГНЕС.
По-рано през вчерашния ден Американското министерство на правораздаването разгласи, че е повдигнало обвинявания против 12 съветски военни разузнавачи поради хакерски дейности по време на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година Твърди се, че тогава е осъществено навлизане в компютри на екипа на претендента за президент Хилари Клинтън и на други представители на Демократическата партия. Обвиненията бяха оповестени от заместник-главния прокурор Род Розенстейн.
„ Единадесет от обвинените са уличени в скрит план за хакване на компютри, кражба на документи и разгласяване на тези документи с желанието да се повлияе на изборите “, сподели Розенстейн. " Един от тези обвинени и дванадесетият руснак са упрекнати в скрит план за хакване на компютри на организации, участващи в работата по изборите ".
Според Руското външно министерство обаче това обвиняване цели да помрачи атмосферата преди срещата на върха сред президентите на Съединените щати и Русия в понеделник в Хелзинки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР