Руското външно министерство отново осъди решението на Еквадор да предаде

...
Руското външно министерство отново осъди решението на Еквадор да предаде
Коментари Харесай

Москва отново осъди решението на Еквадор да предаде на САЩ руска военна техника за Украйна

Руското външно министерство още веднъж осъди решението на Еквадор да съобщи на Съединени американски щати военна техника съветско произвеждане за потребление в Украйна, определяйки го като " безогледно " нарушаване на контракта, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12554
Миналия месец държавното управление на латиноамериканската държава  съобщи, че ще одобри предлагането на Вашингтон за замяна на това, което назова " украински и съветски железен скрап ", за съвременно американско съоръжение на стойност 200 млн. $.

Съединени американски щати показаха, че оръжията, които ще получат от Еквадор, ще бъдат изпратени на Украйна, с цел да оказват помощ за укрепването на нейните сили на бойното поле против Русия.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че решението на управляващите в Кито е взето под натиска на външни сили.

" Това безогледно решение беше взето от еквадорската страна под сериозен напън от външни заинтригувани страни ", уточни тя. " Нашите сътрудници са добре осведомени с наредбите на договорите, които включват задължението да употребяват доставеното съоръжение за посочените цели и да не го трансферират на трета страна, без да получат единодушието на Русия ", съобщи Захарова.

Властите в Еквадор обявиха, че Москва ги е посъветвала да не правят замяна на техника, само че допълниха че въпреки всичко считат, че имат право да я извършат.

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР