Руското външно министерство нарича неприемлив плана на Армения да се

...
Руското външно министерство нарича неприемлив плана на Армения да се
Коментари Харесай

Армения вбеси Русия с план да признае съда, наредил ареста на Путин

Руското външно министерство назовава " недопустим " проекта на Армения да се причисли към Римския статут на Международния углавен съд - контракта, създаващ институцията -.

Това организация ТАСС, като се базира на събеседник в съветското външно министерство.

С сходно решение посещаване на Путин в страната би се оказало невероятно, защото тя би била задължена да го арестува и съобщи на съда в Хага, който, паралелно с Русия, водещи сили като Съединените щати и Китай не признават.

Източникът на ТАСС изяснява, че Ереван е предизвестен за " извънредно отрицателни " последствия за двустранните връзки, в случай че това решение фактически бъде взето.

 Какво е Международният углавен съд, който желае арест за Путин Какво е Международният углавен съд, който желае арест за Путин

Особено неподходящо гледа Москва на сходни проекти на фона на " неотдавнашните противозаконни и юридически оскъдни заповеди на МНС във връзка с съветското управление ", продължава коментарът, в който явно се има поради заповедта за ареста на Путин и детския омбудсман Мария Лвова-Белова.
Армения желае да стане част от листата с над 120 страни, признаващи юрисдикцията на МНС, не поради Русия, а поради Азербайджан, където се надява да потърси отговорност от Баку за хипотетични военни закононарушения в Нагорни Карабах. Същевременно връзките на Ереван с Москва се обтягат в последните месеци таман около карабахския спор, защото Армения (двете страни са част от Организацията на контракта за групова сигурност).
В края на предходната седмица Конституционният съд на страната разгласява и решение, съгласно което Римският статут на МНС не опонира на конституцията на Армения. Това значи, че държавното управление, поискало мнението в края на предходната година, може да предложи документа за ратификация.

 Унгария няма да арестува Путин, в случай че влезе в страната, сподели шефът на кабинета на Орбан Унгария няма да арестува Путин, в случай че влезе в страната, сподели шефът на кабинета на Орбан

Тъкмо Конституционен съд бе причина Армения да не ратифицира статута до момента, защото през 2004 година той видя несъгласие с редица положения в конституцията на страната (към оня момент).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР