Руското външно министерство извика посланика на Франция в Москва Пиер

...
Руското външно министерство извика посланика на Франция в Москва Пиер
Коментари Харесай

Руското МВнР привика посланика на Франция за обяснения

Руското външно министерство извика посланика на Франция в Москва Пиер Леви за пояснения във връзка унищожаването от съветските въоръжени сили на краткотраен пункт за разполагане на задгранични бойци в Харков, измежду които е имало няколко десетки французи, заяви говорителката на министерството Мария Захарова, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Във връзка с унищожаването от съветските въоръжени сили на краткотраен пункт за разполагане на задгранични бойци в Харков, измежду които е имало няколко десетки французи, френският дипломат бе извикан в министерството на външните работи ", сподели Захарова.

Франция отхвърли изказванията на Москва, че в Украйна има френски наемници, като отговори на изказването, направено по-рано тази седмица от съветското министерство на защитата, че Русия е умъртвила френски наемници в Харков.

" Франция оказва помощ на Украйна с доставки на военни материали и военно образование, в цялостно сходство с интернационалното право, с цел да помогне на Украйна в битката ѝ за отбрана на нейния суверенитет, самостоятелност и териториална целокупност ", съобщи френското външно министерство. " Франция няма наемници нито в Украйна, нито другаде, за разлика от някои други ", добави министерството.

Русия през вчерашния ден заяви, че нейните въоръжени сили са направили удар ден по-рано по постройка, в която се обитават " задгранични бойци " във втория по величина украински град Харков. Руското министерство на защитата съобщи, че бойците са били най-вече френски наемници и постройката е била разрушена, като повече от 60 души са били убити.

Москва не даде доказателства за тези изказвания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР